A robotok az élelmiszeriparban is kiszorítják az embereket


A Universal Robots robotjai egyre változatosabb iparágakban kapnak feladatot, már az élelmiszeripar is a könnyű, rugalmas robotokra voksolt — áll a Dán társaság közleményében. Alátámasztja az állítást, hogy a svéd Nordic Sugar A/S – egyike a legnagyobb európai cukorgyáraknak – már három Universal Robots gépet használ. Nem beszélve Izland legnagyobb tejtermékgyártójáról, a Mjólkursamsalan Akureyriről, amely ugyancsak az élelmiszeriparban vesz igénybe két darab UR5 robot segítséget. De érdemes megemlíteni a Cascina Italia S.p.A.-t, amely a Universal Robots robotjait használva tette hatékonyabbá a friss tojások és tojástermékek gyártását.

Az Universal Robots 2005-ben alakult azzal a kimondott céllal, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a robotikát. A kezdeményezés eredménye egy könnyebb, rugalmasabb és környezetbarátabb robotkar lett, ami állítólag forradalmasította az ipari robotok piacát, amelyet korábban nagy, nehézkes és drága gépek uraltak. Az Universal Robots olyan robotkarokat fejleszt és értékesít, melyek az iparág egyhangú és fárasztó folyamatait automatizálják, és egyúttal hatékonyabbá is teszik. Így az üzemek valódi és értékes munkakörökben tudják alkalmazni dolgozóikat. Az Universal Robotsnak jelenleg közel száz alkalmazottja van. A fejlesztés és a gyártás a dániai Odensében történik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Codeweek: terjeszkedik a Logiscool

hét okt 13 , 2014
A héten zajlik Európa-szerte az EU Codeweek elnevezésű rendezvény. A rendezvénysorozat célja a programozás népszerűsítése korcsoporttól, nemtől és vagyoni helyzettől függetlenül. 1500 helyszínen több, mint egymillióan ismerkedhet meg a programozással azoknál a szervezeteknél, amelyek csatlakoztak a kezdeményezéshez. Vannak akik szerint a jövő nyelve a programozás lesz, ezért a mai fiataloknak […]
oktatás, mobil