Az Apple 2,5 milliárd dollárt adományoz a kaliforniai lakhatási válság enyhítésére

Az Apple 2,5 milliárd dollárt (mintegy 740 milliárd forint) adományoz a kaliforniai lakhatási válság enyhítésére, csatlakozva ezzel a Google, a Facebook és a Microsoft hasonló erőfeszítéseihez.

Közleményében az Apple leszögezte: az összeggel elérhető árú bérlakások építését kívánja támogatni. Kaliforniában különösen meredeken emelkednek az ingatlanárak, és a piacon nincs annyi megfizethető lakás, amennyit a térség gazdasági növekedésének üteme megkövetelne. Ezért egyre több, úgynevezett kisember kénytelen elköltözni az államból, köztük tanítók, tűzoltók, mentősök is. Az Apple közleménye emlékeztet arra, hogy egyedül San Franciscóból az idén április és június között mintegy harmincezer ember költözött el, mert nem talált megfizethető otthont, és a San Francisco-öböl vidékén hét év óta nem volt ilyen alacsony a lakásvásárlások üteme.

“Még mielőtt a világ megismerte volna a Szilícium-völgy nevét, és még jóval azelőtt, hogy megjelentünk volna technológiánkkal a zsebünkben, mi már otthonunkként tartottuk számon ezt a vidéket, és mélységes civil felelősségünknek érezzük annak biztosítását, hogy továbbra is vibráló hely maradjon, amely élhető, ahol családot lehet alapítani és hozzá lehet járulni a közösség fejlődéséhez” – fogalmazott közleményében az Apple. Az elérhető árú bérlakások építése “stabilitást, méltóságot, lehetőséget és büszkeséget jelent. S amikor mindez túl sokak számára válik elérhetetlenné, akkor tudnunk kell, hogy nem tartható tovább az az út, amelyen járunk, az Apple pedig elkötelezetten része akar lenni a megoldásnak” – hangsúlyozták.

A The Wall Street Journal című lap korábban arról adott hírt, hogy a Facebook és a Google szintén egy-egy milliárd dollárt ajánlott fel, a Seattle-i székhelyű Microsoft pedig 500 milliót Seattle lakhatási válságának enyhítésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.