Távoktatás tanároknak, szülőknek: a Microsoft ahol tud segít

A Microsoft felajánlotta segítségét a tantermen kívüli digitális oktatásra átálláshoz; a társaság munkatársai ingyenes webes tanfolyamokon mutatják be a digitális oktatás lehetőségeit pedagógusoknak. Közleményükben azt írták, a digitális oktatás könnyen begyakorolható és nagyon sok tanárnál és diáknál már most is megvannak az ehhez szükséges eszközök és szoftverek. Az Office csomagban elérhető Teams és a One Note oktatási változatai kifejezetten az iskolák igényeire szabott funkciókkal rendelkeznek. A Microsoft minden diáknak és tanárnak díjmentesen biztosítja a szükséges szoftvereket, amennyiben a közoktatásban vagy a felsőoktatásban tanulnak.

Ez utóbbi állítás, azaz, hogy a Microsoft díjmentesen biztosítja a szükséges szoftverek igazságtartamáról nem igazán vagyunk meggyőződve. Az amerikai szoftvercégnek ugyanis a magyar állam tisztes összeget fizet a Tisztaszoftver programban felhasznált szoftverekért, amit az állam a magyarországon élő állampolgárok adójából fedez. E két tényből pedig a logika szabályai szerint az következik, hogy a polgárok fizetnek a szoftverek használatáért, ergó az nem díjmentes. Az ezzel kapcsolatos kérdésünkkel megkerestük a Microsoftot, amely a következő választ küldte: A Tisztaszoftver programon belül az iskolai Windows és Office (stb.) licenceket biztosítják, ettől függetlenül létezik a Microsoft által oktatási intézmények tanárainak, diákjainak díjmentesen biztosított Office365 A1-es licenc, amely tartalmazza az ingyenesen elérhető Teams szolgáltatást is. Ez utóbbi gesztust még 2012-ben jelentette be a Microsoft Magyarország.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Több ezer processzort és több terabájt memóriát ajánl fel a SZTAKI és a Wigner FK

pén márc 27 , 2020
A koronavírus-járvány elleni küzdelemre ajánlja fel a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI ) és a Wigner Fizikai Kutatóközpont (Wigner FK) az MTA Cloud felhővel integrált saját számítási felhőjének több ezer processzorát és több terabájt memóriát számláló számítási kapacitását. Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) tagjai, a SZTAKI és a Wigner […]
Intel processzor

És még ez is...