Nyakunkon a 3D nyomtatás forradalma

Különleges eljárásból rövidesen bevett ipar gyakorlattá növi ki magát a három dimenziós nyomtatási technológia, elsősorban a gyártástechnológiai alkalmazásoknak köszönhetően – írja az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat elemzése nyomán az MTI. Az IDC szerint a 3D nyomtatók világpiaci forgalma 2012-től 2017-ig volumenben 59 százalékos, értékesítési árbevételben pedig 29 százalék évi átlagos növekedési ütemet ér majd el. A 3D printer technológia már eléggé megérett arra, hogy kevesek műszaki kedvteléséből széleskörű üzleti hasznosításra váltson át, elsősorban olyan területeken, ahol a piacra juttatás átfutási ideje nagy határhaszonnal jár – áll az elemzésben.

A HP 2014 közepén jelenik meg első 3D-és nyomatójával, a Konica Minolta pedig hamarosan szerződést köt egy vezető 3D printergyártó termékeinek forgalmazásáról az Egyesült Államokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

2014 legfontosabb fogyasztói trendjei III.

csü dec 19 , 2013
Az Ericsson ConsumerLab azonosította 2014 és az azt követő időszak legfontosabb fogyasztói trendjeit. A számokban meghatározott „én”. Vérnyomás, pulzus és a megtett lépések száma – csak néhány példa arra, hogyan szeretnénk „megmérni” magunkat a mobilkészülékekkel, személyesen előállított adatok használatával. Mindössze el kell indítani egy alkalmazást, hogy nyomon kövessük a tevékenységeinket […]

Friss, ropogós