Hét év fegyház: Az interneten kereskedett a díler

bilincs, bűnügyJelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kereskedelem miatt jogerősen hét év, fegyházban letöltendő büntetésre ítéltek egy baranyai férfit, aki éveken át árult az interneten drogokat.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a közleményében azt írta, hogy a vádlott 2019 decemberétől mintegy két éven át rendszeresen rendelt az interneten keresztül külföldről kábítószert. A vételárát kriptovalutában fizette ki, majd a lakására postán érkező drogot később egy internetes közösségi oldalon értékesítette. A nyomozó hatóság 2021 végén egy postai csomagközpontban jelentős mennyiségű, értékesítésre szánt kábítószert foglalt le, majd 2022 elején a vádlottnál tartott házkutatás során újabb jelentős mennyiséget talált.

Az ügyben első fokon eljáró Pécsi Törvényszék a vádlottat jelentős mennyiségű kábítószerre forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében mondta ki bűnösnek. Emellett egy vele szemben korábban hozott ítélet próbára bocsátást kimondó rendelkezésének hatályon kívül helyezése folytán garázdaság és testi sértés vétségében is bűnösnek találta és hét év fegyházbüntetésre ítélte. Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett, így az ügy másodfokra került. A Pécsi Ítélőtábla azonban az első fokon kiszabott fegyházbüntetést helybenhagyta. Az ítélet jogerős.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Még mindig csak néhány egyetem ad pluszpontot az ICDL bizonyítványért

sze febr 14 , 2024
ShareTweetPinShareA felsőfokú felvételi időszak során már több egyetem is beszámítja pluszpontként a nemzetközileg elfogadott számítógép-használói jogosítványt, vagyis az ICDL bizonyítványt. Idén február 15-ig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire. A felsőfokú felvételi rendszerben több intézmény döntött úgy, hogy a digitális kompetenciák terén pluszpontként beszámítja a „számítógép-használói jogosítványt”, vagyis […]
ICDL

És még ez is...