Közszolgálat: KÜRT – NKE együttműködés

A képen Dr. Muha Lajos, címzetes egyetemi tanár (balról a harmadik), és a KÜRT Zrt. oktatói láthatóak balról Szmola Gergely, Antal Gábor és Tóthmajor Máté (balról a negyedik). A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Kiberbiztonsági mesterképzésén a kockázatértékelés, kockázatmenedzsment tavaszi tárgy részeként a KÜRT Zrt. szakértői, gyakorlati oktatásokat tartanak.

Az együttműködés különlegessége, hogy az oktatás a SeCube GRC rendszer segítségével történik. A SeCube GRC – a KÜRT saját fejlesztésű biztonságirányítási rendszere, amelyet -a cég közleménye szerint- számos piaci és állami szervezet aktívan használ hazánkban. A SeCube GRC egy modulárisan összeilleszthető biztonságirányítási-, kockázat-, compliance-, audit- és üzletmenet-folytonosság menedzsment szoftver, melynek célja egy vállalat kockázatarányos védelmének kialakítása, átlátható és riportálható irányítása.

Az oktatási együttműködés részeként a termékhez és ezáltal a benne lévő know-how-hoz, minden hallgató (nappali és levelezős ~ 80 fő) kap teljes értékű hozzáférést. A tantárgy zárásaként kis csoportokban együtt dolgozva, a szoftverben vizsgafeladatként kell kidolgozniuk különböző iparágakban (állami, telco, veszélyes üzem, it-cég) működő elképzelt vállalatok biztonsági elemző feladatait. Ennek részeként mintajelleggel modellezik a kiválasztott vállalat egy-egy rendszerét és kapcsolódó folyamatait, információbiztonsági és működési kockázatokat elemeznek, az iparágra vonatkozó biztonsági megfelelés (szabványi és jogszabályi) felmérést végeznek, illetve üzletmenet-folytonosságot terveznek.

A tantárgy oktatási tematikája a SeCube GRC szoftverhasználattal kombinálva naprakész és a munkaerőpiacon keresett gyakorlati tudást biztosít az NKE hallgatóknak. A KÜRT fontos küldetésének tekinti a hazai információbiztonsági tudatosítás és oktatás erősítését, ezért a KÜRT és az NKE öt éves pro bono együttműködési megállapodást kötött, így a naprakész tudástranszfer a képzésen tanuló jövőbeli hallgatók számára is biztosított.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Enciklopédiát állít össze az online platformokról az NMHH

szo máj 27 , 2023
Az online világgal kapcsolatos kérdésekre keresi a választ a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) új honlapja, az onlineplatformok.hu. Az új európai uniós szabályozás, a digitális szolgáltatásokról szóló rendelet (DSA) megalkotásának fő célja, hogy az online platformok használata során a felhasználók jogai kiemelt védelmet élvezzenek, és biztosított legyen az online […]
NMHH online platformok

És még ez is...