Kolosszális eredményt ért el az SAP Magyarországon

sap-hungary-eredmenyekRekordbevételt ért el tavaly Magyarországon az SAP. A SAP Hungary Kft. és az SAP PS-HU Kft. együttes árbevétele ugyanis 22 százalékkal 23,7 milliárd forintra nőtt tavaly — mondta Ablonczy Balázs, az SAP magyar leányvállalatának ügyvezető igazgatója a társaság éves rendezvényén. Hozzátette, hogy, idén az első kilenc hónap adatai alapján időarányosan a növekedési tervek felett teljesít a cég. A tavalyi teljesítménnyel a szoftverkonszern magyarországi leányvállalata ismét a régió legsikeresebbje lett.

Az új szoftverek értékesítése jelentette a növekedés húzóerejét, több mint negyven százalékot. Az üzleti szoftverpiacon piaci részesedését a 2008-as harminckét százalékról ötven százalék közelébe emelte a cég, amit szintén jelentős bővülés. A magyar vállalati körből tavaly száz új ügyfelet szereztek, így mára közel ezerötszáz magyar cég használja a cég üzleti szoftver-megoldásait. Az exportbevételek a teljes bevétel negyvenöt százalékát teszi ki, a magyar piacról származik a fennmaradó ötvenöt százalék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jabil Circuit: a cég nem tervez létszámleépítést

ked szept 13 , 2016
A Jabil Circuit Magyarország Kft. jelenleg nem tervez csoportos létszámleépítést — közölte a társaság a sajtóban szombaton megjelent, ezzel ellentétes tartalmú információra reagálva az MTI-vel. Az egyik országos napilap azt írta, hogy az amerikai Jabil elektronikai ipari konszern újabb leépítésre készül, hatszáz alkalmazottjának elbocsátását tervezi. A társaság és a kormány 2013-ban […]

Friss, ropogós