A UPS az ügyfeleit már mesterséges intelligenciával is segíti

UPSA UPS Európai Unióba szállíttató ügyfelei már egy mesterséges intelligenciával működő eszközt használhatnak a vámkódok automatikus generálásához.

Az új megoldás az európai nemzetközi kereskedelem egy kritikus fontosságú tényezőjét teszi gördülékenyebbé, ugyanis a küldemény feladásakor megadott leírását alapul véve, mesterséges intelligencia és gépi tanulás felhasználásával adja meg az ügyfelek számára az Európai Unió hatóságai által megkövetelt úgynevezett Harmonizált áruleíró kódokat (HR-Kód). Az EU a világ áruforgalmának mintegy 15 százalékát teszi ki, ezért nem véletlen, hogy a UPS MI-alapú eszköze éppen akkor válik elérhetővé, amikor az új uniós importellenőrzési rendszert (az ICS2-t) bevezetik. Az ICS2 megköveteli a vállalkozásoktól, hogy egy részletes adatlistát adjanak meg a vámkezelt termékeikről.

Az megoldás különösen az Európán kívüli kis- és középvállalkozások számára lesz nagy segítség, akiknek a legtöbbször nincs idejük vagy hiányzik a szükséges tudásuk ahhoz, hogy meghatározzák a termékeikhez tartozó megfelelő HR-kódokat. Az eszköz révén ugyanakkor a UPS ügyfelei mostantól a vámkezelés bonyolult folyamatai helyett az üzleti tevékenységükre koncentrálhatnak. A megoldást sikeresen tesztelték, amelynek során több mint egymillió szállítmányhoz generált megfelelő kódot. (Arról nem számol be a logisztikai társaság közleménye, hogy ez az egymillió helyes kód mennyi kísérletből jött össze: ha ne adj isten mondjuk tízmillióból, akkor ugye az eszköz elég nagy arányban hibázik. A -szerk- megj.)

„A megfelelő megoldásokkal a határokon átnyúló szállításnak nem kell bonyolultabbnak lennie, mint az országhatáron belül. A UPS megoldásai révén az ügyfeleink jelentősen csökkenthetik költségeiket azáltal, hogy áruik kevesebb időt töltenek el a vámon, nem kell felesleges díjakat kifizetniük, és akár a legkisebb vállalkozások számára is elérhetővé teszik a nemzetközi szállítás lehetőségét” – mondta el Stuart Lund, a UPS régiós vámügynöki szolgáltatás vezetője.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az állam beköltözik a telefonodba

vas okt 22 , 2023
Jövő július és szeptember között indul el a Digitális állampolgárság program, így az azonosítás, az igazolvány és az állam a mobilba költözik. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter azt közölte, ezzel a lépéssel követik azt a trendet, hogy az emberek ma már a mobiltelefonjukon keresztül közelítik meg a világ […]
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter

És még ez is...