Kiderült: A digitalizáció kulcsa a góré

főnök, góré, bossA vállalati digitalizáció elsősorban a cégvezetőn, a szervezeti kultúrán és a jól definiált folyamatokon múlik.

A Digiméter 2023 kutatás szerint hatékonyságnövelés az ember, a szervezet, a folyamatok és a technológia közötti együttműködés révén valósul meg. A digitalizáció azt jelenti, hogy it-eszközökkel gyorsabban, hatékonyabban lehet elvégezni a feladatokat. Az megkérdezettek szerint a digitalizáció kulcsa a cégvezető, aki a céges folyamatokat digitalizálja a támogató szervezeti kultúra és a hasonlóan gondolkodó munkatársak segítségével. A digitalizációt sokszor a megfelelő munkaerő hiánya generálja, de a szakemberek hiánya akár meg is akaszthatja azt. A digitalizáció többrétű tudást igényel, a technológia alkalmazásának képessége fontosabb, mint maga a technológia, ami folyamatosan változik.

A kutatás szerint a digitalizáció a kkv-k esetén rendszerint tőkehiányos környezetben valósul meg, ahol elvárás a gyors megtérülés. Az üzleti, szabályozási és versenykörnyezet húzhatja – elő is írhatja -, de akár hátráltathatja is a digitalizációt. Pintér Róbert, a Digiméter szakmai vezetője a közleményben elmondta: a kutatás alapján kijelenthető, hogy a digitalizáció elsősorban nem a technológiáról szól, hanem a cégvezető nyitottságáról, a szervezetről és az emberekről, emiatt sok tekintetben személyzetis feladat. A digitalizáció el tud bukni a cégvezető vagy a munkavállalók ellenállásán, érdemes tehát bevonni őket, hogy magukénak érezzék azt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A modern üzleti kommunikáció forradalmi eszközei

hét júl 10 , 2023
A felgyorsult digitális világban az iratkezeléssel foglalkozó kollégák egyre nehezebb feladatokkal állnak szemben. A digitális csatornák nyomon követése nem egyszerű feladat, nem beszélve a hitelesség ellenőrzéséről, ügyfélkezelésről, vagy adatvédelmi szempontokról. Ezekhez nyújtanak segítséget a modern kommunikációs eszközök és különböző irodai szoftverek. Vállalati kommunikációt segítő eszközök Szem előtt kell tartani a […]
orianasoftware.com iktatószoftver

És még ez is...