PwC: a felsővezetők nagy része még nem állt az élre

főnök, góré, bossA cégvezetők számára jelenleg nagy kihívás a digitális technológiában rejlő lehetőségek megragadása, azok beillesztése a vállalati kultúrába, a vállalkozások csak nagy nehézségek árán képesek értékteremtésre, mégis figyelmen kívül hagyják a technológia és az emberi tényező alapvető integrálásának kérdését – állapította meg felmérésében a PricewaterhouseCoopers (PwC).

A nemzetközi tanácsadó cég tizedik alkalommal végezte el Digitális IQ felmérését, amelyben az idén 2216 üzletember és technológiai cégvezető válaszát értékelte. A digitális beruházások és innováció szempontjából a legfontosabb az emberi tényező – ezt a pénzügyileg legjobban teljesítő vállalatok vezetőinek nagy többsége (82 százalék) elismerte a vizsgálat során. A legjobban teljesítő vállalkozásokra jellemző volt, hogy a „digitális” szó jelentését tágabban értelmezik. A legjobban teljesítő cégek harminc százaléka szerint a kifejezés az informatikánál többet foglal magában, a válaszadók 16 százaléka számára viszont a „digitális” és az informatika szó ugyanazt jelenti.

A felmérés szerint a felsővezetők nagy része nem tart ott, hogy cégénél a digitális átalakulások élére álljon

A cégek 68 százalékától érkezett az a válasz, hogy vezérigazgatójuk a változások élharcosa, de ez az arány a PwC elemzői szerint még mindig nagyon alacsony. A vizsgálat során a legtöbb vezető transzformatív hatást tulajdonított a digitális technológiai kezdeményezéseknek, 73 százalékuk a bevételek növekedését nevezte meg a legfontosabb előnyként, 47 százalékuk a nagyobb nyereséget, 40 százalékuk a költségcsökkentést. A felmérésből kiderült, hogy miközben a technológiai beruházások növekedtek, jelenleg kevesebb vállalat rendelkezik olyan külön csapattal, amelynek feladata az újonnan megjelenő technológiák és innovációs lehetőségek feltárása. A válaszadók közel fele (49 százalék) továbbra is a rendelkezésre álló eszközök értékelése alapján dönt az új technológiák bevezetéséről, és csak 40 százalékuk kész arra, hogy konkrét üzleti igények alapján, proaktív módon tárjon fel új innovációs lehetőségeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

5G-s mobil hálózatot épít a Telenor és a Huawei... Norvégiában

vas márc 5 , 2017
Ötödik generációs mobil távközlési hálózat norvégiai létesítéséről szóló együttműködési megállapodást írt alá a barcelonai Mobile World Congress mobli távközlési technológiai vásáron a Telenor mobil hálózati szolgáltató és a kínai Huawei mobil hálózati berendezés gyártó vállalat – jelentette be a Telenor Magyarország. A magyarországi bevezetés tervéről nem szól a társaság közleménye.

És még ez is...