Felsőoktatás: okoseszközök a nagyothalló fiataloknak

mobilchildTöbb mint tízmillió forint értékben okoseszközökkel támogatja nagyothalló fiatalok felsőoktatási tanulmányait néhány cég (Samsung, Magyar Telekom, Auditus.Net) a Hallás Társasága Alapítvány kezdeményezésére. A program résztvevőinek keddi, budapesti sajtótájékoztatója után az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a felsőoktatási hallgatók egy százalékának van érzékszervi károsodása. Sok fiatalnak családja szociális helyzete miatt nincs esélye arra, hogy tudást szerezzen, ezért a hallássérült felnőttek mintegy nyolcvan százaléka munkanélkülivé válik, vagy csupán alkalmi, fizikai munkát talál.

Azt írták, hogy A Hallás Társasága Alapítvány Tehetséges, nagyothalló fiatalok támogatása című esélyegyenlőségi programja a fiatalok felsőoktatási tanulmányait kívánja lehetővé tenni. Egyelőre öt fiatalt vonnak be a programba. A közleményben idézték Tóth Attilát, az alapítvány kurátorát, aki szerint a nagyothalló fiataloknak is ugyanolyan esélyt kell kapniuk a felsőoktatásban, mint “épen halló társaiknak”. Ezért döntöttek a program elindításáról, amelynek keretében hallásgondozói ellátással, hallókészülékekkel, valamint internet-hozzáféréssel is rendelkező okoseszközökkel segítik a rászorulókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Több ezer reklám található illegális tartalmat szolgáltató magyar weboldalakon

sze jan 27 , 2016
A szellemitulajdon-jogokat sértő weblapokon egyre több reklám jelenik meg; a magyar piacon csaknem ötezer ilyen hirdetést figyeltek meg az EU Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának (OHIM) tanulmánya szerint – közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) az MTI-vel. Az unió hivatala tavaly májustól júniusig több mint 180 ezer reklámot gyűjtött össze […]