Több ezer reklám található illegális tartalmat szolgáltató magyar weboldalakon

gigaszok-harcaA szellemitulajdon-jogokat sértő weblapokon egyre több reklám jelenik meg; a magyar piacon csaknem ötezer ilyen hirdetést figyeltek meg az EU Belső Piaci Harmonizációs Hivatalának (OHIM) tanulmánya szerint – közölte a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) az MTI-vel. Az unió hivatala tavaly májustól júniusig több mint 180 ezer reklámot gyűjtött össze 280 olyan honlapon, amely feltehetően szerzői jogokat sért azzal, hogy illegális tartalomhoz biztosít hozzáférést.

5000-hirdetes-MagyarorszagonA kutatás szerint 131 szektor hirdetései voltak érintettek a 280 honlap 1400 olyan weblapján, amelyek filmet, e-könyvet, zenét, játékokat és egyéb szoftvereket kínáltak. A hirdetések 54 százaléka olyan magas kockázatú szektorok felületein jelent meg, amelyek felnőtt tartalmakhoz, vírusokhoz vagy egyszerűen csalókhoz kötődtek. A tanulmány szerint a magas kockázatú reklámok 91 százalékának elhelyezéséért az azonosított 232-ből mindössze tíz hirdető cég felelős. A tanulmány szerint 2018-ban a hirdetők már nagyjából 53 milliárd eurót fordítanak majd ilyen digitális reklámokra világszerte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ha elakad az online békéltetés, még nem veszett minden

sze jan 27 , 2016
Uniós békéltető honlap indul, amely nem csak a magyar fogyasztók számára, hanem bárhonnan az Európai Unióból elérhető lesz. A Budapesti Békéltető Testület nem csak a határon átnyúló vitákat dönti el, hanem kijelölt online tanácsadó pontként is segíti mind a fogyasztót, mind a céget, bármilyen kérdésük van. Így például abban, hogy […]

És még ez is...