Q3: nagyot nőtt a Nvidia negyedéves profitja

NvidiaJelentősen nőtt a Nvidia profitja és a bevétele az idei pénzügyi harmadik negyedévében éves összevetésben.

A grafikai processzorok amerikai gyártójának közlése szerint az október végével záródott három hónapban az adózott eredménye 9,2 milliárd dollárra ugrott az egy évvel korábbi 680 millió dollárról, részvényarányosan 27 centről 3,71 dollárra emelkedett. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 10,02 milliárd dollár, részvényenként 4,02 dollár lett. A bevétel háromszorosára, 5,9 milliárd dollárról 18,1 milliárd dollárra nőtt. Ezen belül az adatközponti részlegének a bevétele csaknem 280 százalékkal, 14,51 milliárd dollárra emelkedett, a játékszegmens bevétele 81 százalékkal, 2,86 milliárd dollárra bővült.

Elemzői várakozások átlagában kisebb, 16,2 milliárd dollár bevétel és szerényebb, 3,37 dollár egyszeri tételek nélküli részvényarányos profit szerepelt. A Nvidia húszmilliárd dollár körüli bevételre számít a folyó pénzügyi negyedik negyedévre (ami 231 százalékos éves növekedésnek felel meg), szemben az elemzők átlag becsült 18 milliárd dollárral. A cég kedvező eredményei azzal függnek össze, hogy jelentős a kereslet a Nvidia által gyártott, a mesterséges intelligencia fejlesztésére használt HGX platformok iránt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Köszönjük EU! Bővítette szegedi központját a Monguz Kft.

pén nov 24 , 2023
ShareTweetPinShareUniós támogatással bővítette szegedi központját a kulturális örökség megőrzését és a tudásmenedzsmentet segítő szoftvereket fejlesztő MONGUZ Információtechnológiai Kft. Kármán László, a társaság ügyvezetője elmondta, a MONGUZ Kft. jogelődje 1999 óta fejleszt informatikai megoldásokat közgyűjtemények számára, az egykor tipikus garázscégként indult vállalkozás szoftvereit ma már 2600 helyen használják elsősorban Kelet-Közép-Európában. A […]
Monguz Kft.

És még ez is...