Az amerikai vállalatok nem szállíthatnak a Huawei-nek

Qualcomm chipA Biden-kormányzat leállította az exportengedélyek kiadását azoknak az amerikai vállalatoknak, amelyek a Huawei-nek szállítanának termékeket — írja a Reuters.

A Huawei-nek évek óta amerikai exportkorlátozásokkal kell szembenéznie az 5G és más technológiákhoz szükséges termékeknél, de eddig az amerikai kereskedelmi minisztérium tisztviselői engedélyt adtak néhány amerikai cégnek arra, hogy bizonyos árukat és technológiákat eladhassanak a vállalatnak. A Qualcomm Inc. például 2020-ban engedélyt kapott arra, hogy 4G-s okostelefonhoz szükséges chipeket adjon el a Huawei-nek.

A hírügynökség szerint a kereskedelmi minisztérium mostantól keményen szigorítja az exportengedélyek kiadását a Huawei-nek szállított termékekkel kapcsolatban, ami az 5G szint alatti termékekre is kiterjedne, beleértve a 4G-s elemeket, a wifi 6 és 7, a mesterséges intelligencia, valamint a nagy teljesítményű számítástechnikai és felhőelemeket.

A kereskedelmi minisztérium 2019-ben tette feketelistára a Huawei-t, amely a legtöbb amerikai beszállítót korlátozta abban, hogy árut és technológiát szállítson a kínai vállalatnak, hacsak nem kaptak külön, egyedi engedélyt. Az amerikai hivatal szigorítja az ellenőrzéseket, hogy elvágják a Huaweit a legtöbb termékét működtető félvezető chipek beszerzésére vagy tervezésükhöz szükséges technológiáktól.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar startup-ökoszisztéma: az alapok jók, mégis rossz a helyzet

vas febr 5 , 2023
A tehetségek megtartása és a digitalizáció terén is kitörési pont lehet Magyarország számára a startup-ökoszisztéma fejlesztése, amihez jó alapokkal rendelkezik, mégis le van maradva európai és régiós versenytársaitól ezen a téren. A McKinsey tanácsadó cég friss tanulmánya szerint amennyiben a hazai startupok a többi európai országokhoz hasonló arányban és mértékben […]
Matécsa Márta, a McKinsey partnere

És még ez is...