Álnéven árult nemlétező videokártyát az észlény

bilincsCsalás miatt tett bejelentést 2023. január 2-án a rendőrségen egy ösküi férfi, mert az egyik online piactéren előre utalással megvásárolt videokártyát nem küldte el neki az eladó. A hirdető a közel negyvenezer forint átutalása után elérhetetlenné vált, a videokártyát pedig nem küldte le. A nyomozás során egy 19 éves Pest vármegyei fiatalember került a rendőrség látókörébe, akit csalás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki a Veszprémi Rendőrkapitányságon. Az eljárás adatai szerint az elkövető az online piactéren álnéven, hamis telefonszám megadásával hirdetett meg egy videokártyát, amellyel nem is rendelkezett. Több vevő is jelentkezett a hirdetésére, ők viszont személyes átvételt kértek. Végül jelentkezett egy érdeklődő, aki a gyanúsított számlájára előre utalással és postai kiszállítással kérte a videokártyát. A tettes a pénz elutalása után elérhetetlenné vált, és a hirdetést is törölte. Gyanúsítottként történő kihallgatásakor elmondta, hogy abban bízott, a sértett annyiban hagyja a dolgot és nem tesz feljelentést.

-szerk-Megjegyzés, amit jegyezz is meg!
Ez az eset is jól mutatja, hogy ha átvernek, akkor mindig feljelentést kell tenni. Nem csak azért, hogy a károd megtérüljön, hanem azért is, hogy az esetleg csalásra készülődő, erkölcsileg alulfejlett polgártársaink tudják, le fognak bukni, meg fogják büntetni őket!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már megint közeleg a XX. Simonyi Konferencia

vas márc 5 , 2023
Immáron huszadik éve rendezik meg a kizárólag hallgatók által szervezett informatikai rendezvényt, a Simonyi Konferenciát. A XX. Simonyi Konferencia március 21-én délben kezdődik a BME I épületében. A rendezvényt a cégekkel való kapcsolattartástól kezdve, a többkamerás közvetítésen és hangosításon át a helyszíni munkálatokig egyetemi hallgatók bonyolítják le a tanulmányaik mellett, […]
Simonyi Konferencia

És még ez is...