Izrael szabályozhatja a Starlink elérését az országban

StarlinkAz izraeli látogatáson tartózkodó Elon Musk beleegyezett abba, hogy csak izraeli hatósági jóváhagyással teheti elérhetővé Starlink nevű mobiltávközlési szolgáltatását az országban, beleértve a Gázai övezetet.

Slómó Karhi izraeli hírközlési miniszter közleménye szerint Musk Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel együtt ellátogatott Kfar Aza kibucba, annak a négyéves Abigail Edannak az otthonába, akinek mindkét szülőjét meggyilkolták az Izraelt október 7-én megtámadó palesztin terroristák, és akit akkor a szomszédos család tagjaival együtt magukkal hurcoltak túsznak a Gázai övezetbe. A kislányt vasárnap engedték szabadon. Abigail apja Roy Edan, a ynet hírportál fotósa volt. Éppen a karjában tartotta a kislányát, amikor halálos lövést kapott. Abigail el tudott menekülni, átszaladt a szomszédban lakó Brodach családhoz. Két idősebb testvére, a hatéves Amália és a kilencéves Mihael egy szekrénybe bújt, magukra húzták az ajtót, és tizennégy órán át csendben ott rejtőzködtek, így élték túl a kibucban történt tömegmészárlást. Később Musk és Netanjahu továbbment a Liebstein család otthonába, ahol elmondták nekik, hogy a helyi önkormányzat vezetője a terroristákkal vívott tűzpárbajban vesztette életét október 7-én.

Musk izraeli programjai között szerepelt még, hogy fogadja őt Jichák Hercog államfő, és megnézi azt a 45 perces filmet, amelyet az izraeli hadsereg szóvivői állítottak össze a terrortámadásról készült felvételekből.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A hajtástechnika fontossága az ellátási láncban

ked nov 28 , 2023
ShareTweetPinShareA nyersanyagok beszerzésétől kezdve a gyártáson és a raktározáson át egészen a logisztikáig és a kiszállításig megjelennek a hajtóművek az ellátási láncban. A három fő funkciója a beszerzés, a termelés, valamint a disztribúció eredményessége azonban nemcsak a hajtástechnikai elemeken múlik, hanem az ezt körülölelő automatizált rendszereken is. Ez a megoldás […]
villanymotor

És még ez is...