A felszíni medencéhez fontos a szakszerű alapozás

e-kert.huMár mindenki nagyon várja, hogy jöjjön a tavasz, a felmelegedés, majd pedig a nyár. Akik családi házzal rendelkeznek, azoknak a kert rendbetétele, a metszés, a veteményezés is lassan eljövendő feladat. De ne csupán a kerti munkákra gondoljuk, hiszen pihenni is csodálatos a zöld virágba borult fák környezetében, ehhez pedig a megfelelő kerti bútorok megléte elengedhetetlen!

Emellett pedig – akik saját kertjükben szeretnének hűsölni a nyári forróságban – már most el kell kezdeni megtervezni, hogy milyen kültéri medence lenne jó választás az otthonukba.

A felszíni gerendavázas kerti medencék

A felszíni medencék jó néhány előnnyel rendelkeznek süllyesztett társaikhoz képest, és az e-kert.hu webáruház gerendavázas medencéi gyönyörűen kiegészítik a kert bútorait. Természetes színeikkel, formáikkal csodálatosan illeszkednek a már meglévő udvarhoz.

Ahhoz azonban, hogy magas színvonalon és tartósan tudjunk használni egy ilyen berendezést, rendkívül fontos, hogy a kellő alapozás meglegyen hozzá. Ennek elkészítésében is nagy segítségünkre tudnak lenni az e-kert.hu szakértő munkatársai, akik hozzáértésükkel, tanácsaikkal is hozzájárulnak a medence felépítéséhez.

Hogyan kell alapozni a medencéket?

A felszíni medencék kialakítása azért is előnyös, mert nem kell ásni, talajt forgatni, mint a süllyesztett változatoknál, viszont annyi fizikai munkára itt is szükség van, hogy megfelelő alapozást létre kell hozni a medence alatt.

Az a legfontosabb, hogy teljesen sík, vízszintes terepen kerüljön kialakításra a medencének szánt terület, valamint ez megfelelő teherbírású is legyen. Ehhez a legköltséghatékonyabb megoldás egy kb. 10 cm vastagságú sóderágy és egy ugyanekkora betonlemez. Az e-kert.hu webáruházban vannak olyan medencék, amelyek esetében bizonyos szelvényeket a betonalapzattal egyidejűleg kell elkészíteni, beleépítve a betonba.

Ilyenkor ezeket már előre elküldi a cég, és akár telefonos segítséget is tud nyújtani a kivitelezésben. De természetesen minden egyes medencéhez részletes összeszerelési útmutató és alapozási rajz is tartozik, amit a webáruház internetes oldaláról is le tudnak tölteni.

Egyéb hasznos tudnivalók

A medence nem csupán egy egyszer használatos kellék. Folyamatos odafigyelést, ápolást, időnkénti karbantartást igényel. Használatához be kell szerezni különféle tisztítószereket, vegyi anyagokat, melyek egy részét a medencéhez kapcsolódó indulócsomag is tartalmaz.

A medence üzembe helyezéséhez, az elektromos bekötések elvégzéséhez nélkülözhetetlen egy tapasztalt villanyszerelő segítsége. Csak szakember segítségével alakíthatók ki ezek a villamossági területek.

A felszíni gerendavázas medence különösen előnyös kisgyerekkel rendelkező családok esetében, ugyanis itt nem fordulhat elő, hogy beleesik a gyerkőc a medencébe, mint a süllyesztett változat esetében. Ugyanezen oknál fogva kutyatartóknak is ideális választás. Ráadásul az sem elhanyagolható szempont, hogy sokkal költséghatékonyabb egy felszíni medence kiépítése.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Otthoni tévészolgáltatást indít a Yettel

csü febr 16 , 2023
ShareTweetPinShareÚj, otthoni tévészolgáltatást indít a Yettel, a szolgáltatás február 14-től nyílt tesztidőszakkal indul: a szolgáltató ügyfelei három hónapig 0 forintos havidíjért próbálhatják ki, akár 93+3 tévécsatornát kínáló csomagban is, ha új előfizetést kötnek – közölte a szolgáltató. A Yettel új internetalapú tévészolgáltatásában a tévéműsorok egy része élőben és felvételről is […]
Peter Gazik, a Yettel Magyarország vezérigazgatója

És még ez is...