Bűnbandára csapott le a NAV

Nemzeti Adó- és VámhivatalKöltségvetési csalás miatt hallgatták ki egy több mint 400 millió forint vagyoni hátrányt okozó bűnbanda irányítóját.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságának a közleménye szerint az elkövetői kör – külföldi gazdasági társaságok mögé rejtve – mintegy 1,5 milliárd forint értékű számítástechnikai eszközöket, adathordozókat, számítógépes perifériákat értékesített webáruházon keresztül Magyarországra. Folyamatosan cserélődő belföldi és közösségi gazdasági társaságokból álló számlázási láncolatot hoztak létre adófizetési kötelezettségük elkerülésére, és így elérték, hogy versenytársaiknál jóval kedvezőbb áron kínálhassák a termékeket. A NAV pénzügyi nyomozói összehangolt akciót tartottak egy időben tíz helyszínen, több mint kétszázmillió forint értékben bankszámlát, ingatlant vettek zár alá, továbbá gépkocsikat foglaltak le. Az elkövetői kör irányítóját, egy Pest vármegyei férfit költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a pénzügyőrök. A nyomozás jelenleg is folyamatban van.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Egyre többen fizetünk rendszeresen mobillal

pén márc 22 , 2024
ShareTweetPinShareA bankkártyát használó magyarok digitalizáltsága tovább nőtt, elsősorban a mobilfizetés és az online vásárlás terén, de a külföldi utazások és költések is újra elérték a pandémia előtti szintet. A Mastercard Bankkártya használati szokások és attitűdök című kutatása szerint a 97 százalékos magyarországi bankkártya penetráció mellett tovább nőtt és eléri a 63 […]
Mastercard

És még ez is...