Több ezren csodálták meg Budapest legnagyobb robotversenyét

lego-robotKét fiatal magyar robotprogramozó-csapat is továbbjutott az FLL regionális selejtezőjébe, ahol a térség legjobb ifjúsági robotfejlesztőivel mérhetik össze tudásukat. A HelloWorld robotcsatáját több ezer ember tekintette meg a helyszínen.

Világszerte 88 ország több mint 32 ezer csapatának 255 ezer versenyzője vesz részt a legnagyobb ifjúsági robotverseny, a First Lego League (azaz FLL) a küzdelmeiben, globálisan több mint ezer regionális selejtezőből kiválasztva azt a 108 csapatot, amelyek áprilisban St. Louisban küzdhetnek majd meg az FLL bajnoka címért. A résztvevő gyermekek feladata nem egyszerű, hiszen 9-16 évesen nem csupán a mérnöki tudásokat kell tökélyre fejleszteniük a robotok összeállítása során, de programozási képességeiket is használniuk kell. A selejtezőkön ugyanis csak a legjobb, legkönnyebben adaptálható algoritmusokkal lehet győzedelmeskedni, ráadásul a csapattagoknak a hatékony együttműködést is ki kell fejleszteniük, és prezentációs képességeikre is szükségük van, hogy ötleteiket át tudják adni másoknak. Mindegyik részfeladat fontos, a versenyek végeredményébe egyenlő módon számít bele a csapatmunka, a prezentáció/kutatás, a robotdizájn és a robotverseny pontszáma. Magyarországon 61 csapatból mindössze nyolc juthat tovább a regionális döntőbe.

A Budapesti Regionális FLL Döntő első nyolc helyezettje
Sapkalapka (178 pont)
TövisCsapat (175 pont)
ArpaDrone (165 pont)
A-SAP (158 pont)
Orka Robotics (138 pont)
BabitsSAPps (134 pont)
Berzsenyi MatcSAPat (133 pont)
Karinthy cSAPat (125 pont)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már megint a Vodafone-t bírságolták meg

sze dec 7 , 2016
ShareTweetPinShareA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 90 millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t, mert jogsértő volt a Vodafone Family tavalyi reklámfilmje — közölte a GVH. A GVH úgy ítélte meg, hogy a 2015. november 2. és december 23. között látható Négy előfizetés csak 6880 forint havonta szlogennel futó tévéreklámok […]
GVH

És még ez is...