Már a kispályás csalók is strómannal dolgoznak

bilincs, fogoly, rab, gyanúsítottKét internetes csalót fogtak el Budapesten, akik strómanok közreműködésével, álhirdetésekkel csaltak ki több millió forintot emberektől.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta, egy 18 és egy 20 éves hernádi férfi az egyik online piactéren hamis felhasználói profilokat hozott létre, majd ott különböző használati tárgyakat, például bútorokat vagy kerti gépeket hirdetett eladásra. A jelentkezőket ezután rávették arra, hogy az előleget vagy akár a teljes vételárat előre utalják át.

A kicsalt összegeket sosem a saját számlájukra kérték, hanem ismerősökére, akik levették az érkezett pénzt onnan, majd átadták azt a csalóknak. A nyomozók a csalók elfogását megelőzően öt strómant azonosítottak, akiket pénzmosással gyanúsítanak. A 18 éves férfi édesanyja – aki szintén közreműködött az álhirdetések feladásában – csalás elkövetése miatt szeptember 7-e óta letartóztatásban várja a további eljárást.

Az ügynek jelenleg 22 sértettje van, de valószínűleg a sértettek száma és a gyanúsítottak köre is bővül majd. A két fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat. Csalás bűntette miatt nyomoz ellenük a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A két csaló egy másik bűncselekmény miatt folytatott nyomozásban során került a baranyai rendőrök látókörébe, amiben egy férfi hatszáz embert tévesztett meg otthonról végezhető munkáról szóló hamis hirdetésekkel.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az EU belekötött az Amazonba

pén nov 17 , 2023
Az Európai Bizottság (EB) információkérés céljából megkeresést küldött az Amazon online kereskedelmi platformnak. Az EB felkérte az óriáscéget, hogy adjon további tájékoztatást arról, hogy milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek terjesztésére és az alapvető jogok védelmére. Az óriásvállalatnak december 6-ig kell a kért információkat […]
Amazon

És még ez is...