Az EU belekötött az Amazonba

AmazonAz Európai Bizottság (EB) információkérés céljából megkeresést küldött az Amazon online kereskedelmi platformnak.

Az EB felkérte az óriáscéget, hogy adjon további tájékoztatást arról, hogy milyen intézkedéseket hozott a fogyasztók online védelmének érdekében, különös tekintettel az illegális termékek terjesztésére és az alapvető jogok védelmére. Az óriásvállalatnak december 6-ig kell a kért információkat a bizottság rendelkezésére bocsátania. Az Amazon válaszainak értékelése alapján a testület mérlegelni fogja a következő lépéseket. A digitális szolgáltatásokról szóló törvény értelmében a bizottság bírságot szabhat ki a kérelemre adott téves, hiányos vagy félrevezető tájékoztatásért. Amennyiben a vállalat nem válaszol a megkeresésre időben, a testület dönthet úgy, hogy határozatban kéri a tájékoztatást. Ebben az esetben a határidőre történő válaszadás elmulasztása bírság kiszabását vonhatja maga után – hívta fel a figyelmet az Európai Bizottság.

Az Európai Unió (EU) az elmúlt hetekben hasonló információkérést küldött az X, a Meta, és a TikTok közösségi felületeknek a dezinformációs tartalmak, illetve az AliExpress online kereskedelmi platformnak illegális termékek kezelésével kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

5 tipp az egyszerűbb álláskereséshez

pén nov 17 , 2023
Az álláskeresés nem könnyű feladat, néhány hatékony trükk azonban segíthet abban, hogy gyorsan és eredményesen találjuk meg a számunkra ideális pozíciót. Most mutatunk néhány tippet, amelyek segítenek abban, hogy elhelyezkedhessünk álmaink munkahelyén. Keressünk a megfelelő helyeken Manapság a cégek többsége az interneten hirdeti álláslehetőségeit. Érdemes tehát olyan álláskereső oldalakat használnunk, […]
sopronallas.hu

És még ez is...