A szerethető tökéletlenség: Shabby Chic

moemax.huElegáns, de nem hivalkodó, régiesen kopott, mégis szép lakberendezési tárgyak is helyet kapnak benne. Egyértelműen nőies, lágy és barátságosan hívogató az ebben a stílusban berendezett otthon, amiben nagy szerepet kapnak a tökéletlen részletek is.

A Shabby Chic az 1980-as évek végén indult hódító útjára, hogy mára trendből valóságos életérzéssé váljon. Könnyedén varázsolhatunk vele kedves és kényelmes környezetet, anélkül, hogy negédessé válna. Tökéletes enteriőr “leánylakásba” vagy kislányunk szobájába.

Hogyan rendezd be a lakást Shabby Chic stílusban?

Ideális kis lakások vagy szobák berendezéséhez, mivel a világos színek, az apró tárgyak, kis, színes minták légies hatással tágítják a teret. Egy biztos: ha így szeretnéd berendezni otthonod, szabadon szárnyalhat a képzeleted. A mömax online shopban Shabby Chic stílushoz passzoló kisbútort, dekorációs tárgyat és lakástextíliát is találsz szép számban. Lássuk, hogyan használhatod ezeket!

A nappali dísze és központja általában a kanapé. Fotellel kombinálva, bézs vagy törtfehér alapon rózsaszín virágmintával tökéletes lesz! Keress hozzá kopott hatású dohányzóasztalt fából, fém lábakkal és fém állólámpát, akár indusztriális stílusban.

Ha fokozni szeretnéd, a kanapéhoz illő sötétítő függönyökkel és textilernyős állólámpával is megbolondíthatod a képet. A hatást bojtokkal, rojtokkal és régies használati tárgyakkal tovább növelheted.

Miért olyan szerethető a Shabby Chic?

Talán sokan nem is tudják, hogy ilyen stílus jegyeit viseli magán az otthonuk. Abban, hogy a Shabby Chic ennyire felkapott és népszerű irányzat lett, nagy szerepe van annak, hogy szinte bármelyik lakásban könnyen megvalósítható, és sok irányzattal kombinálható.

Szerény, mégis finom eleganciát sugárzó, időtlen hatásával kedvelteti meg magát ez a lakberendezési trend. Egyesek keverik a vintage vagy a rusztikus stílussal, ami óvatossággal és odafigyeléssel kellemes összhatást eredményezhet.

Előnye, hogy az enteriőrnek nem kell tökéletesnek lennie, sőt! Kell valami, ami tökéletlen, ami újrahasznosított, fakult. Aminek története van. Kopott, régi bútorok pedig szinte minden lakásban vannak, vagy minden nagymamánál. Igazából környezetbarátnak is mondható, hiszen újrahasznosít, amivel újabb követőket szerez magának.

A stílus története

Ha lefordítjuk a nevet, a shabby jelentése kopott, a chic szó pedig sikkest jelent. Ez sokat elárul erről a trendről. A névadó Rachel Ashwell angol designer, aki az 1980-as évek végén kis lakberendezési boltjában kezdte el árulni a bolhapiacon talált és felújított tárgyakat. A divatirányzat rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert az USA-ban és Európában is.

Helyezz el minden helyiségben valamit, ami kopottas, akár egy bolhapiacon talált kisbútort. Nem szereted a használtat? Sebaj, a mömax webáruházban válogathatsz az ilyen hatású kiegészítők között. Nézz körül, és rendezd be a saját tökéletlenül is kedves lakásod!


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mi az? Feldobod telefon, leesik reccs..., avagy így óvd a mobilod nyáron 3.

vas máj 22 , 2022
ShareTweetPinShareNyáron sem hagyjuk otthon a telefonunkat — utazás, pihenés közben pedig a meghibásodás és a balesetek kockázata is nőhet. A Yettel négy tippel segít, amivel biztonságban tudhatjuk eszközünket a nyári időszakban is. Nem feltétlenül kell kétbalkezesnek lennünk ahhoz, hogy telefonunk egy-egy alkalommal a földön landoljon. Hiába igyekszünk legjobb tudásunk szerint […]
törött okostelefon

És még ez is...