Ez a vége, ha a művészetet kombinálják a technológiával

Oros-PeterTöbb mint tíz éve támogatja a fiatal, feltörekvő művészeket a Qualysoft. A társaság idén is megrendezte innovatív művészeti kiállítása. A Bécsben megrendezett QualysmArt kiállításon az alkotásokat festménynek „álcázott” képernyőkön és táblagépeken tekinthették meg a látogatók.

„A QualysmArt koncepció révén a technológiát a művészettel kombináljuk. A digitális technológiáknak és tartalmaknak a vizuális művészetekben megvalósuló integrációja igen érdekes eszmecserék ihletője. Meggyőződésünk, hogy a műalkotások ilyen újító szellemű módon történő bemutatása meg fogja találni a maga helyét a galériákban, az irodákban és akár a nappalikban is a jövőben” – mondta a kiállítás megnyitóján Oros Péter, a Qualysoft-csoport vezérigazgatója.

A QualysmArt technológia segítségével olyan festményeket is be lehet mutatni a közönségnek, amelyek fizikailag hozzáférhetetlenek – például azért, mert állapotuk miatt nem állíthatók ki, vagy éppen egy távoli ország kiállításán vendégszerepelnek. A felhőlapú megoldás lehetővé teszi akár végtelen számú készülék vezérlését egy központi számítógépről. Így a digitalizált festmények képek, animációk, videók, vagy bármely más internetes tartalmak tetszés szerint szállíthatók, és látványos kiállításba rendezhetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Igy viselkednek a fiatalok a neten

hét jún 29 , 2015
A fiatalok egyre inkább az online világban találják meg azokat a tartalmakat, amiket szívesen fogyasztanak (olvasnak, hallgatnak, néznek) — derül ki az eNET a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesülettel (HTE) közösen készített online kérdőíves kutatásából. Számukra a hagyományos médiumok (tévé, rádió) leértékelődtek, feltehetően azért, mert személyre szabott és bármikor elérhető […]