Jön a gépek háborúja: a Fortinet szerint ronda év jön

PatriotAhogy közeledik a 2016, a Fortinet a nagyteljesítményű kiberbiztonsági megoldások terén piacvezető vállalat -, és annak a fenyegetéseket kutató részlege, a FortiGuard Labs közzétette éves előrejelzéseit a 2016-os várható malware és hálózatbiztonsági fenyegetésekről, trendekről.

1. Megnövekedett számú m2m támadások
Több olyan példa került a címlapokra 2015-ben, ami bizonyítja az IoT eszközök sebezhetőségét. Azonban 2016-ban számítanunk kell az eszközök között megbízhatónak tartott kommunikációs protokollokat kihasználó kártevők további fejlődésére is. A FortiGuard kutatói arra számítanak, hogy az IoT lesz a „land and expand” támadások középpontjában, aminek során a hackerek az összekapcsolt felhasználói eszközök sebezhetőségét használják ki annak érdekében, hogy megvessék a lábukat a céges hálózatokban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A magyar film a netre költözik: elindult a MandaTéka

hét dec 21 , 2015
Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára és Lovas Lajos, a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA) főigazgatója bejelentette a MandaTéka indulását. Az archívum egyik fontos feladata a kultúra társadalmasítása, hozzáférhetővé tétele – hangsúlyozta Hoppál. Mint elmondta, ez a tevékenység nemcsak Magyarországon fontos feladat, de a […]