113 millió forintnyi dollárt csaltak ki internetes adományozóktól

Egy nemes lelkű hajléktalanról szóló szívmelengető, ám kitalált történettel csalt ki több mint 400 ezer dollárt (113 millió forint) internetes adományozóktól egy amerikai pár és egy hajléktalan férfi, akik ellen csalással elkövetett lopás miatt emelt vádat a New Jersey-i ügyészség. A 28 éves Kate McClure és a 39 éves Mark D’Amico még 2017 novemberében indított kampányt a GoFundMe adománygyűjtő oldalon a hajléktalanként élő volt haditengerész, Johnny Bobbitt megsegítésére. Állítsuk szerint ugyanis a férfi nem sokkal korábban az “utolsó húsz dollárját” felajánlva vett benzint az út szélén lerobbant McClure-nek. Az adománygyűjtő oldalra egy kép is kikerült a nőről és Bobbittról, aki évek óta az utcán él és kábítószer-problémákkal is küzd – írja a BBC hírportálja.

Több mint 14 ezer ember támogatta a kezdeményezést, akik közül sokakat a történet olyan apró részletei fogtak meg, mint az, hogy Bobbitt azt mondta a nőnek, zárkózzon be az autóba, amíg ő visszaérkezik a benzinnel. A kampány elindítását követően McClure, D’Amico és Bobbitt története az újságokban is megjelent és vendégszerepeltek különböző televíziós műsorokban. Hármuk virágzó kapcsolata azonban idén augusztusban véget ért, amikor Bobbitt jogi lépéseket tett a pár ellen, azt állítva, hogy a fényűző életmódjuk finanszírozására fordították a pénzt és nem adták oda neki az őt megillető részt. New Jersey-i Burlington megye ügyésze, Scott Coffina elmondta, hogy az “egész adománygyűjtő kampány hazugságra épült”. Coffina szerint az adománygyűjtésből befolyt pénzt McClure és D’Amico egyebek között autóra, nyaralásokra, luxustáskákra és kaszinózásra költötte. Bobbitt nagyjából 75 ezer dollárt kapott. Az ügyész szerint a hajléktalanként élő veterán bűnrészes a kampányban, ezért mindhármuk ellen vádat emeltek. A büntetésük öttől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Washingtonban magyar startupokat és innovatív kisvállalkozásokat segítő központ nyílik

szo nov 17 , 2018
Magyar startup cégeket és innovatív kisvállalkozásokat segítő központ nyílik Washingtonban a magyar nagykövetségen. “Ez a központ, amelyet most létrehozunk, lehetőséget teremt a kreatív magyar ötletekből sarjadó magyar innovatív vállalkozások számára, hogy megjelenjenek az amerikai piacon” – nyilatkozta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Úgy […]
startup

Friss, ropogós