Huawei

Keresés

A Huawei Technologies a világ egyik vezető, több mint harminc éves tapasztalattal rendelkező infokommunikációs megoldásszállítója. A vállalat termékeit és szolgáltatásait 170 országban a világ népességének közel egyharmada használja. A Huawei 2020-ban összesítetten – mind a négy, a távközlési, a vállalati, a felhő és a végfelhasználói üzletágát tekintve – több mint 137 milliárd dolláros árbevételt ért el globálisan, ami 11 százalékos növekedést jelent 2019-hez viszonyítva. A Huawei technológiai vezető szerepében kulcsszerepet játszik az innováció és a kiterjedt kutatás-fejlesztési tevékenység: a vállalat 23 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában. A vállalat négy üzletágának egyikeként a Huawei fogyasztói üzletága a legújabb fejlesztéseket kínálja a felhasználók számára. Már nemcsak különféle okoseszközöket – okostelefon, tablet, pc, viselhető okoseszközök – nyújt, hanem olyan teljes körű saját hardver-, szoftver- és szolgáltatásrendszert épített ki, amely minden élethelyzetre kínál okos megoldást, legyen szó szórakozásról, fitneszről és egészségről, utazásról, intelligens otthonról vagy irodáról.

A kínai társaság K+F kiadásai 2021-ben elérték a 22,3 milliárd dollárt, éves árbevételének 22,5 százalékát. A Huawei globálisan 2021-ben 17,8 milliárd dollár nettó nyereséget ért el százmilliárd dollár árbevétel mellett.

A Huawei 2005-ben kezdte meg működését Magyarországon, ahol valamennyi üzletágával – távközlési, vállalati, felhő és végfelhasználói – jelen van. Az elmúlt 18 évben összesen 1,2 milliárd dollárt fektettek be Magyarországon. Magyarországon működik a vállalatcsoport Kínán kívüli legnagyobb logisztikai és gyártóbázisa, a Huawei Európai Ellátó Központ, amely több mint kétezer embernek biztosít munkát. A Huawei 2020 októberében új K+F központot nyitott Budapesten. A Huawei Technologies Hungary árbevétele 2021-ben 51,485 milliárd forintra csökkent az előző évi 64,822 milliárd forintról, adózott eredménye pedig 1,043 milliárd forintot ért el 2020-as 2,436 milliárd után.


Tags:

Next Post

PocketBook

sze nov 22 , 2023
Keresés Search ShareTweetPinShareA 2007-ben alapított, svájci székhelyű PocketBook a világ harmadik legnagyobb e-könyv-olvasó gyártója. A PocketBook E Ink technológiát használó e-könyv-olvasók és androidos tabletek jelenleg 35 országban elérhetőek. A vállalat saját kutatás-fejlesztési központtal rendelkezik, amelynek köszönhetően elsőként vezette be többek között a színes E Ink olvasót, valamint a víz- és […]
ZX-81