Harcoljon a Google a kalózoldalakkal!

kalozA Google tegye tiltólistára a kalózoldalakat — követeli az Egyesült Királyság legfőbb szellemi tulajdonjogi szakértője. Az általa kiadott dokumentum szerint lefokozás és teljes eltávolítás várhatna a jogsértő oldalakra, a fogyasztókat pedig figyelmezetnék: maradjanak távolt a tanúsítvány nélküli honlapoktól.

Mike Weatherley, konzervatív parlamenti képviselő és David Cameron fő szellemi tulajdonjogi tanácsadója szerint tízezer jogsértést jelző bejelentés után a kérdéses oldal nem szerepelhetne az első találati oldalon, százezer után pedig az első tíz oldalon sem. A rendszerben “tanúsítványok” is lennének, amelyekkel megakadályozható lenne bizonyos oldalak száműzése.

A képviselő szerint be kellene vezetni a “bizalompontok” és a “figyelmeztetések” rendszerét is a keresésben. Előbbiek a megbízható, utóbbiak értelemszerűen az illegális oldalakat jelölnék. A legálisan működő, de várhatóan sok bejelentést kapó oldalak (például a YouTube) külön tanúsítványt kapnának, amellyel „fehér listára” kerülhetnének, elkerülve ezzel a hátrébbsorolást a találati listában — számolt be a hamisitasellen.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Információszegények a magyar cégek honlapjai

vas jún 8 , 2014
Míg Nyugat-Európában az ipari beszállítók csaknem 75 százaléka elérhetővé tesz részletes információkat a weboldalán a keresett termékről, addig Magyarországon ez az arány csak 29 százalék. A magyar ipari cégek még mindig elsősorban abból indulnak ki, hogy vevőik nem használják az internetet, ami már rég nem igaz – írja az MTI, […]

És még ez is...