A felhasználók csaknem harmada magasról tesz a biztonságára

startrek, szomorú, elkeseredettA Kaspersky Lab által végzett friss felmérés kimutatta, hogy sok felhasználó nem ismeri (vagy ismeri, de nem követi) az alapvető biztonsági szabályokat online fizetésnél vagy egyéb, online banki rendszerek használata során. Például csak a felhasználók fele ellenőrzi a kívánni használt weboldalak hitelességét mielőtt pénzügyi adatokat adna meg, míg a válaszadók közel egyharmada teljesen feleslegesnek tartja, hogy bármilyen intézkedést tegyen annak érdekében, hogy megvédje pénzét az online felületeken.

“Ezek a számok megerősítik azt, amit már régóta figyelünk, vagyis, hogy sok felhasználó még mindig nem csupán saját magát és a pénzét veszélyezteti, de a banki fizetési rendszert is, amit használnak. Az incidensek kezelése, akkor is, ha azokat tapasztalatlan felhasználók okozták, jelentős forrásokat élhet fel és negatív hatást gyakorolhat a bank hírnevére” – mondta Ross Hogan, a Kaspersky Lab csalások megelőzéséért felelős osztályának globális vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ebéddel csalogatnak a Szabad Szoftver Konferenciára

hét okt 5 , 2015
Az FSF.hu Alapítvány 2015. október 17-én (szombaton) ismét megrendezi a Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítást, amelynek helyszíne az Óbudai Egyetem lesz. A sokéves hagyománynak megfelelően idén is egy szakmai zsűri válogatta ki a legjobb témával pályázó előadókat. A szervezők a program összeállításában arra törekedtek, hogy a résztvevők megismerkedhessenek a szabad […]