Hogyan fejleszthető a gyerekek logikai képessége?

compaya.huLegyen szó bármilyen képességről, az legjobban tanulás útján fejleszthető. Kisgyermekek esetében azonban még a játék az, ami fejlesztő hatással bír. De a nebulók számára is számos készségfejlesztő kiegészítő áll rendelkezésre. Mutatunk is egy népszerűt ezek közül!

Logikai készséget fejlesztő, okos játék

Létezik a társasjátékok között egy különleges fajta, melyet egyedül kell játszani, mégis nagyon népszerű a gyerekek körében. A SmartGames fejlesztőjátékairól van szó, melyeknek magyar kiadása a Compaya társasjátékbolt munkatársainak köszönhető, a honlapjukról meg is rendelhetők ezek a termékek. 

Aki ismeri ezeket a társasokat, jól tudja, milyen nehéz közülük választani. Hiszen nem egy díjnyertes játék is található köztük, és a kivitelezésük is nagyon igényes: mind tetszik a gyerkőcöknek. 

Talán segíthet a választásban, ha tudjuk, hogy a gyártó feltünteti a dobozon, mely képességek fejleszthetők az egyes darabokkal. Leginkább a logika, a problémamegoldó képesség és a térlátás, de van olyan SmartGames társasjáték is, mely a koncentrációs képességre vagy a memóriára van jó hatással.

Választhatunk fiús és lányos témakört, sőt, kisgyerekeknek vannak mesés témájú játékok is, mint például az Égig érő paszuly vagy a Három kismalac.

Egy izgalmas játék: a Kalóz viszály

Hogy segítsünk dönteni, bemutatjuk az egyik legjobb SmartGames társast, ez pedig a Kalóz viszály! A neve hallatán is úgy tűnik, hogy ez elsősorban kisfiúknak nyújt majd remek szórakozást, de valójában a kislányok is örömmel játszanak vele. 7 éven felülieknek kínál izgalmas kalandokat ez a játék.

De mi is a feladat? Mint minden SmartGames játéknál, itt is többféle módon lehet játszani, a feladványok pedig egyre nehezednek. Illúzió azt hinni, hogy minden feladvány könnyű: bizony vannak olyanok is, amelyekkel még egy felnőttnek is meggyűlik a baja!

Ahhoz, hogy logikusan tudjunk dönteni a kihívások során, tudnunk kell, mit tartalmaz a doboz: tetrisz alakú elemeket, rajtuk kalózhajókkal és egy táblát, amire ezeket kell feltenni. Továbbá egy 80 feladványt tartalmazó füzetecskét is találunk a csomagban, ebben szerencsére a megoldások is szerepelnek.

Négyféle játékmód, izgalmas percek

A SmartGames Kaló viszály nevű társasjátéka négyféle játékmódot kínál, 20-20 feladattal. Az első esetben békét kell teremteni, és meg kell akadályozni, hogy a hajók egymásra tüzeljenek. A másodiknál a kalózhajóknak kell segíteni, hogy a többi süllyedjen el! A harmadik játékmód ennek épp az ellenkezője: itt a kalózokra kell támadni. Végül pedig a negyedik mód során igazi tűzharc alakulhat ki: minden hajót el kell süllyeszteni.

A gyermek döntheti el, mikor melyik módot választja, és akképp kell elhelyeznie a táblán a tetriszelemeket. Nem is olyan egyszerű ez a feladat: nem véletlenül fejleszti kiválóan a logikus gondolkodást ez az egyszemélyes társasjáték!

Mindenképp érdemes tehát valamilyen SmartGames játékkal meglepni gyermekeinket, hiszen általuk a tanulás játékos formában történik.


 

Next Post

Föld napja: sokkoló felvételek a Google nyitólapján

pén ápr 22 , 2022
ShareTweetPinShareA Google nyitólapján látható műholdképek a klímaválságra hívják fel a figyelmet, hogy a Föld napja alkalmából emlékeztessék a felhasználókat az emberi tevékenység éghajlatra és környezetre gyakorolt hatására. A műholdfelvételek a Kilimandzsáró csúcsáról eltűnő gleccsereket, a Nagy-korallzátony fehéredését, a németországi erdőirtást és a grönlandi gleccserek olvadását mutatják – számolt be róla […]
Föld napja - Google

És még ez is...