“Kölcsönkérték” a mobiltelefont, persze, hogy nem adták vissza

cipo-mobil-telefonA Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. Sándor harmincéves borsosberényi lakos és két fiatalkorú társa ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint, az életkora szerint felnőtt gyanúsított 2015. július 4-én délután két óra körül a váci vasútállomáson – telefonálás céljából – elkérte a sértett mobiltelefonját, amelyet 14 éves társának továbbadott. A dunakeszi lány a mobiltelefonnal a peronokhoz ment és úgy tett, mintha telefonálna. Ez idő alatt P. Sándor, valamint a lány 17 éves testvére a sértettel maradt és szóval tartotta. Amikor a fiatalkorú lány visszatért a sértetthez, közölte vele, hogy ismeretlen tettesek ellopták tőle a készüléket. A három gyanúsított ezt követően távozott a helyszínről, a sértett pedig értesítette a rendőrséget.

Tanuljuk meg: ismeretlennek nem adjuk oda, vagy kölcsön a telefonunkat!

A Váci Rendőrkapitányság helyszínre érkező járőrei három órakor a vasútállomás aluljárójában intézkedtek a gyanúsítottakkal szemben, akik a rendőröknek tagadták, hogy náluk lenne a készülék. A járőrök a ruházatátvizsgálás során P. Sándor egyik cipőjében elrejtve megtalálták a sértett mobiltelefonját. A járőrök a férfit és társait elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. Ellenük a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Bő egy év börtön a Madonna dalait ellopó hackernek

vas júl 12 , 2015
Megkezdte tizennégy hónapos börtönbüntetésének letöltését Edi Lederman, az izraeli hacker, aki feltörte Madonna levelezését, ellopta és árulta legújabb, még kiadatlan dalait. Lederman vádalku keretében kapta meg börtönben letöltendő büntetését, miután beismerte az énekesnő számítógépének feltörését és szerzői jogainak megsértését – értesült a Ynet. A “zeneszerető” hackernek, aki az egyik helyi […]