Cellum: tíz év alatt átlagosan napi 27 ezer mobiltranzakció

CellumElérte a százmilliomodik tranzakciót a Cellum által egy évtizede elindított mobilfizetési szolgáltatás. A statisztikákból kiderül, hogy a parkolás és az autópálya matrica vásárlása mellett a lottó a felhasználók kedvence, de az italautomatáknál is népszerű a cég készpénzmentes fizetési megoldása. A Cellum 2006-ban indította el országosan elérhető mobilfizetési szolgáltatását. Az azóta eltelt időben jelentősen megváltozott a mobilfizetés piaca, egyre több kereskedő és bank is igyekszik beépíteni szolgáltatásai közé a legmodernebb fizetési metódust.

A legelső ilyen megoldás a parkolási díj fizetése volt. A kezdetben csak néhány városban elérhető megoldással a 2006-2007-es években 200 ezer parkolási célú tranzakciót bonyolítottak a Cellum rendszerén keresztül, 2015-re pedig ez a szám már több, mint 13 millióra duzzadt – így ma már ez a legnépszerűbb mobilfizetési szolgáltatás Magyarországon. A százmillió tranzakció összértéke mintegy hetvenmilliárd forint volt, ami tranzakciónként átlagosan 700 forintnak felel meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jó irányba fejlődik a Viber

pén ápr 22 , 2016
Számos újdonsággal, köztük teljes end-to-end titkosítással, rejtett csevegéssel és távoli törlési funkcióval érkezik a Viber üzenetküldő alkalmazás új, 6.0-ás verziója. A már letölthető frissítésben a titkosítás minden platformon elérhető, Android-telefonon, iPhone-on, iPaden, Android-tableten, PC-n és Macen is. A Viber, a világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazásaként világszerte több mint 711 millió […]

És még ez is...