SSD-szerű microSD kártyákat mutatott be a Samsung

Samsung SD Express microSDA Samsung bemutatta új, akár 800 megabájt/másodperc szekvenciális olvasási sebességű, 256 gigabájt (GB) méretű SD Express microSD kártyáját. A vállalat megkezdte az egy terabájt (TB) méretű UHS-1 microSD kártya sorozatgyártását is, amely V-NAND technológiát használ.

A Samsung az első olyan, nagy teljesítményű microSD kártyáját mutatja be, amely az SD Express interfészen alapul. A kisméretű Samsung SD Express microSD kártya – az alacsony fogyasztású kialakításnak és a nagy teljesítményre, valamint hőkezelésére optimalizált firmware-technológiának köszönhetően – szinte az SSD-kkel egyenértékű teljesítményt nyújthat. Míg az UHS-1 interfészen alapuló hagyományos microSD kártyák olvasási sebessége legfeljebb 104 MB/s-ig terjed, az SD Express esetében ez meghaladhatja a 985 MB/s-os értéket.

A Samsung SD Express microSD kártyájának szekvenciális olvasási sebessége elérheti a 800 MB/s-ot is, így 1,4-szer gyorsabb, mint a SATA SSD (560 MB/s), és négyszer gyorsabb a hagyományos UHS-1 memóriakártyáknál (200 MB/s), ezzel javítva a felhasználói élményt a számítástechnika terén, többek között az asztali számítógépek és a mobileszközök használatakor. A gyártó szerint a dinamikus hőpajzs hosszú használat során is fenntarthatja az SD Express microSD kártya optimális hőmérsékletét, hogy a kisméretű eszköz teljesítménye stabil és megbízható maradjon.

A Samsung új, egy terabájt méretű microSD kártyája a vállalat nyolcadik generációs, egy terabites (Tb) V-NAND chipjének nyolc rétegét tartalmazza, így egy olyan nagykapacitású megoldást létrehozva, amely korábban csak az SSD-kben volt lehetséges. Az új terabájtos microSD kártya megfelel az iparág legszigorúbb tesztelési előírásainak, megbízhatóan használható a kihívást jelentő környezetekben is, mivel az eszközt víz, extrém hőmérséklet, röntgensugárzás, kopás, leejtés, valamint mágnesesség elleni védelemmel látták el.

„A két új microSD kártyánkkal hatékony megoldásokat mutatunk be a mobilalapú számítástechnika és az eszközökön belüli mesterséges intelligencia növekvő elvárásainak teljesítésére. Apró méretük ellenére ezek a memóriakártyák erőteljes, SSD-szerű teljesítményt és kapacitást kínálnak, így a felhasználók még többet hozhatnak ki a modern és jövőbeli alkalmazásaikból” – mondta Hangu Sohn, a Samsung memória üzletágának alelnöke.

Az egy terabájtos UHS-1 microSD kártya pedig előreláthatóan 2024 harmadik negyedévében kerül forgalomba, a 256GB méretű SD Express microSD kártya pedig várhatóan az év végén lesz megvásárolható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Microsoft 365 szoftver uniós használata szabálysértő

ked márc 12 , 2024
ShareTweetPinShareA Microsoft 365 (leánykori nevén Office 365) szoftver Európai Bizottság általi használata sérti az uniós intézményekre és szervekre vonatkozó adatvédelmi követelményeket. Az európai adatvédelmi biztos hivatal (EDPS) vizsgálatát követően közzétett megállapítások szerint az Európai Bizottság több kulcsfontosságú adatvédelmi szabályt is megsértett a Microsoft 365 használata során. Az uniós bizottság különösen […]
Microsoft Office 365

És még ez is...