Egyetlen DDoS támadás is nagyon sokba kerülhet

ddosA Kaspersky Lab friss tanulmánya szerint a DDoS támadások milyen jelentős veszteséget – 52 000 dollártól 444 000 dollárig terjedő kárt – okozhatnak a cég méretétől függően. Ez a jelentős plusz költség sok szervezet számára komoly következményeket von maga után, melyek a mérlegükben szemmel láthatóan visszaköszönnek. Arról nem is beszélve, hogy a vállalat hírnevét is veszélybe sodorja, hiszen a partnerek és ügyfelek online adatai elérhetetlenné válnak.

A DDoS támadások okozta károk mögött számos tényező található. A tanulmány szerint a DDoS áldozatok 61 százaléka ideiglenesen elveszítette a kritikus üzleti információkhoz való hozzáférést; a vállalatok 38 százaléka nem tudta elvégezni az alapvető üzleti tevékenységeit; továbbá a válaszadók 33 százaléka számolt be az üzleti lehetőségek és szerződések elesésétől. Ezen túlmenően a DDoS támadások 29 százaléka negatív hatással volt a vállalat hitelminősítésére, míg 26 százalékuk a biztosítási díjak emelkedésével járt együtt.

A szakértők beleszámították a kalkulációjukba a helyreállítás költségeit is. Például a cégek 65 százaléka konzultált it-biztonsági szakemberekkel, 49 százalékuk az it-infrastruktúra módosításáért fizetett plusz díjat, az áldozatok négy százaléka kénytelen volt ügyvédhez fordulni, 41 százaléka pedig kockázatkezelők szolgáltatását vette igénybe. És ezek csak a leggyakoribb költségek. A DDoS támadás és az azt követő zavar gyakran kitudódik, és ez még jobban fokozza kockázatot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tévé- és pc-függő nemzet a magyar

pén júl 10 , 2015
A Samsung kutatása szerint huszonnyolc perccel nőtt a tévézéssel töltött idő naponta 2014-hez képest, így a magyarok közel három órát (pontosabban “csak” két óra ötven percet) ülnek tévé előtt egy átlagos napon; ennél többet csak a számítógépünk, laptopunk előtt töltünk: valamivel többet, mint három óra. A válaszadók negyvennyolc százaléka rendszeresen tölt […]
Tévénézés, televízió

Friss, ropogós