A startupok fele a tapasztalt vezető hiánya miatt bukik el

1

Ilyes-Marton-RoadRun-RNovember 30.-án tartják a „BEEP-BEEP KarrierHub” –néven, az első magyarországi menedzsment állásbörzét, amelyen mintegy 20 startup keres gazdasági vezetőt, marketingest, értékesítési vezetőket. Az állásbörze főszervezője, az egy éve alakult RoadRun-R inkubátorház. Mint közleményükben írják, a nemzetközi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a startupok kudarcainak két legfontosabb oka egyrészről nincs valódi igény a termékre, valamint nincs megfelelő menedzsment. Ugyanakkor ha egy startup termékére van már fogyasztói igény, akkor minden a legtöbb nehézséget a hozzáértő cégvezetés már nagy eséllyel le tud küzdeni.

Az első ilyen jellegű állásbörzével, ezen a problémán szeretnének segíteni a szervezők, hiszen a rendezvényen lehetőség van arra, hogy kezdő vállalkozások ötleteik bemutatása mellett számukra megfelelő szakembereket nyerjenek meg maguknak. „Egy startup fennmaradásához, sikeréhez, a megfelelő tőkebevonás mellett, ugyanolyan fontos, hogy a kezdő vállalkozásokat már az elején tapasztalt vezetők mentorálják vagy vezessék” –nyilatkozta Ilyés Márton a RoadRun-R inkubátorház ügyvezető igazgatója.

One thought on “A startupok fele a tapasztalt vezető hiánya miatt bukik el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hamarosan 3D-ben szkennelheti be arcunkat az okostelefonunk

csü nov 26 , 2015
Az egyre vékonyabb és egyre nagyobb teljesítményű okostelefonok között egy-egy érdekes szolgáltatással tűnhetnek ki a gyártók csúcsmodelljei a versenytársaik közül. A sokoldalúan felhasználható 3D szkennelés egy ilyen megkülönböztető jegy lehet – derült ki a tizedik Telenor Okostelefon Akadémián. Ma már pofonegyszerűen, komoly filmes felszerelések nélkül megoldható, hogy saját magunk váljunk […]

Friss, ropogós