A telefonálás is a netre költözhet

SophiaLorenAz eNET friss kutatása szerint a családdal folytatott digitális kommunikáció módjai közül a mobilon történő telefonálás a legjellemzőbb (86 százalék). A mobilt azonban már nem csak telefonálásra használják a családok, hiszen az okostelefonok terjedésével az online kapcsolattartás minden formája elérhetővé vált ezeken az eszközökön is. Bár a családon belüli internetes kommunikációs lehetőségek közül továbbra is az e-mail a legnépszerűbb (47 százalék), ezt alig lemaradva követi az internetes telefonálás vagy üzenetküldés, amelyeket már a válaszadók 44 százaléka használ rendszeresen. A vezetékes telefon ezzel szemben némileg háttérbe szorult, de még így is ugyanolyan népszerűségnek örvend, mint a közösségi média, ha a családtagokkal való kommunikációról van szó.

Mivel az internetes kapcsolattartást — a telefonoshoz hasonlóan — akkor is igénybe tudjuk venni, amikor személyes találkozásra nincs lehetőségünk, helyettesítője nem, de kiegészítője lehet a személyes kommunikációnak. Az internetezők nyolcvan százaléka szerint ráadásul sokkal olcsóbb is, mint a mobil vagy vezetékes telefonálás. Az online kommunikáció, s különösen az online telefonálás szerepe így várhatóan a jövőben tovább erősödik majd – derül ki az eNET – Magyar Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” című friss kutatásából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Vennél telefontöltőt százezerért? És, ha monitor is jár hozzá?

pén nov 13 , 2015
A Samsung legújabb innovációjának hála a telefontöltés soha nem volt még ilyen egyszerű és praktikus munka, vagy szórakozás közben. Az SE370-es modell talpába ugyanis egy vezeték nélküli töltőt rejtettek, így elég egyszerűen ráhelyezni a telefont, és már töltődik is, ráadásul mindig szem előtt van, így egy hívásról sem maradsz le. […]
monitor Samsung

És még ez is...