Durván letaszították a csúcsról a Google-t

Google vs. EuropaA fiatal, 16-28 év közötti munkavállalók körében az idén az Audi, a Magyar Telekom, a Bosch, az OTP és a Mol a legvonzóbb munkáltató, tavaly a Google állt a dobogó csúcsán, de most visszacsúszott a hatodik helyre – közölte a Zyntern.com.

A gyakornoki és frissdiplomás állásportál idén negyedik alkalommal végzett országos kutatást, amelyből az derült ki, hogy a pozitív munkahelyi légkör a legfontosabb szempont a fiataloknak. A nyitott, támogató vezető mellett a cégen belüli előrelépési lehetőségek, a gyakornokokhoz való támogató hozzáállás és a munkahelyi infrastruktúra tartozott a választás elsődleges szempontjai közé. A tavalyi és a 2019-es kutatással szemben idén a rugalmas munkavégzés és a valódi szakmai feladatok iránti igény a sorrendben hátrébb kerültek. A válaszadók 54 százaléka multinál dolgozna, de 43 százalék saját vállalkozás indításán is gondolkozik, 30,9 százalékuk startup cégnél, 24,6 százalékuk pedig az állami szférában helyezkedne el.

A felmérésben résztvevők átlagos fizetési igénye nettó 248 800 forint volt. Kiderült, hogy a legmagasabb átlagos fizetési igényeket az orvosi, a műszaki, mérnöki, valamint az informatikai területeken várnának. Továbbra is sokan dolgoznának autóiparban vagy a telekommunikációs szektorban, de a gyógyszergyártók és kereskedelmi cégek népszerűsége nagyot ugrott a korábbi évekhez képest. A legnépszerűbb cégek a 2020-as évhez képest kicsit változtak. A tavalyi első helyezett Google idén lekerült a dobogóról, helyét pedig az Audi vette át, a Bosch és a Magyar Telekom megőrizte előkelő második és harmadik pozícióját. 2021-ben épphogy lecsúszott a dobogóról az OTP Bank és a Mol. Az első tízben helyett kapott még a Morgan Stanley, a Vodafone, a Mercedes és a Richter Gedeon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Biztonságunk és egészségünk miatt aggódunk a megnövekedett internethasználattól

pén jún 25 , 2021
A koronavírus-járvány alatt jelentősen megnőtt az otthoni internethasználat, aminek egészségükre és a személyes adataik biztonságára kifejtett hatása miatt aggódnak leginkább az emberek – mutat rá egy friss nemzetközi kutatás. A kutatás szerint a járvány hatására az emberek csaknem fele egyre többet internetezik otthonról. A kijárási korlátozások alatt számos olyan felhasználó […]
internet

Friss, ropogós