Beindulni látszik a szerzi.hu

jogi dokumentumA jelenlegi magyar üzleti környezetet kimondottan kedvezőnek érezték a szerzi.hu alapítói, ezért 2022-ben egy Németországban alapított céggel, a Szerzi UG-vel, illetve annak magyar leányvállalatával, az Enliven Systems Kft.-vel beléptek a jogi szolgáltatások piacára.

„Dokumentumminták helyett egy professzionális szerződés generátort alkottunk meg” – mondta Kiss Szilvia, az egyik ügyvezető igazgató. (A másik ügyvezető, Zvara Éva a többségi tulajdonos Zvara Zoltán édesanyja.) „Mivel ma már kifejezett elvárássá vált, hogy minden ügyünket akár otthonról és egyszerűen intézhessük, a Szerzi.hu létrehozott egy olyan online automatizált rendszert, amelyben a jogszabályokkal folyamatosan aktualizált és érthető szerződéseket lehet gyorsan és hatékonyan generálni. A platformhoz csatlakozott ügyvédek kérésre átnézik a dokumentumokat, és gondoskodnak arról, hogy a felhasználó jogi akarata érvényesüljön a szerződésen keresztül” – jelentette ki Kiss.

A platformon elérhető szerződések hasonlítanak a klasszikus szerződés sablonokhoz, de ahelyett, hogy szerkeszthető pdf-ben a pontok kitöltésével vesződnénk, az oldal a kérdésekre adott válaszokból generálja a szerződést. A felhasználónak egy gombnyomással lehetősége van egy húszperces, rapid jogi tanácsadást kérni, amely szöveges chat, vagy videó hívás formájában is működhet. Amíg a tanácsadás fut, a rendszer a háttérben létrehozza az online jogi tanácsadásról szóló szerződést, intézi a számlázást, és a kifizetést is.

Ezt követően lehetőség van további, komplexebb ügyvédi segítséget is kérni. A platformon működő ügyvédek a jogi pálya legkülönbözőbb területeinek a szakértői, így komplex jogi kérdésekben is kompetensen tudnak választ adni a felmerülő kérdésekre. A platformon átlagosan 18 perc elegendő az ügyfeleknek a regisztráció megkezdésétől a dokumentum legenerálásáig illetve letöltéséig. Amennyiben online jogi tanácsadásra is szükség volt, az átlagosan 15 percet vett igénybe. A költségeket tekintve egy ügyfél átlagosan kilencezer forintot költött jogi problémája megoldására.

A felhasználók fele lakásbérleti területen kért segítséget. Ugyanakkor a KKV szektor is egyre gyakrabban veszi igénybe a platform szolgáltatásait megbízási, illetve vállalkozási szerződések területén (arányuk átlépte szeptemberben a húsz százalékot). A magánokiratok között ez év júliusáig a végrendeletek vezettek. A platformhoz csatlakozott ügyvédek is hasznosnak találják a rendszert, mivel számukra minden automatizálva van: nem kell könyvelniük semmit, a rendszer minden adminisztrációt megcsinál és a fontos eseményekről értesíti őket.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Készül az új magyar permetező drón

hét szept 26 , 2022
ShareTweetPinShareA győri Széchenyi István Egyetem a múlt évben az ABZ Drone Kft.-vel és az MIB Invest Group Kft.-vel közösen, ABZ Innovation Kft. néven új vállalkozást alapított drónok és hozzájuk kapcsolódó kiegészítők fejlesztésére, gyártására. Az új társaság megalapításának célja, hogy az ABZ Innovation egy, az európai piacra lépő dróngyártó céggé fejlődjön, […]
Az aláírók: Török Gyula, az ABZ Drone Kft. ügyvezetője, Szekeres István, az MIB Invest Group Kft. ügyvezető igazgatója, Filep Bálint a Széchenyi István Egyetem elnöke és Dósa Gábor, az Uni Inno Kft. ügyvezetője (Fotó: Májer Csaba József)

És még ez is...