Orbán Viktor a Vodafone Csoport vezérével tárgyalt

Nick Read VodafoneMagyarország digitális fejlődéséről és ehhez kapcsolódóan a versenyképesség növeléséről tárgyalt Orbán Viktor és Nick Read, a Vodafone Csoport vezérigazgatója.

A találkozón a felek kitértek a Vodafone jövőbeli terveire is, megállapították: ezek mindegyike Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődését szolgálja. Szó esett a hazai kis-és középvállalkozások digitalizációjáról, az ipar fejlődését támogató privát 5G hálózati beruházásokról, továbbá a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó és az emberek életét megkönnyítő intelligens városok létrehozásáról. A tárgyaláson leszögezték: a Vodafone kulcsfontosságú befektető Magyarországon, az elmúlt 22 évben a vállalat következetesen segítette az ország fejlődését, összehangolva saját üzleti céljait Magyarország érdekeivel. A vállalat mintegy kilencezer munkahelyet teremtett hazánkban; a Vodafone Magyarországnak jelenleg több mint 3,8 millió ügyfele van.

„A Vodafone és Magyarország céljai közösek: egy jobb, fenntarthatóbb, versenyképesebb gazdasági és társadalmi működést kialakítani, melyben kétségkívül nagy szerepet kap a digitalizáció. Stratégiai céljaink között szerepel a kis-és középvállalkozások digitalizációja a gazdasági növekedés előmozdítása érdekében; a privát 5G hálózati beruházásokban való részvétel, hogy ezek által Magyarország piacvezetővé váljon az ipari 5G megoldások terén; továbbá, hogy az intelligens városok létrehozása által a magyar városok zöldebbé és a polgárok életét könnyebbé tevő otthonokká váljanak. Nagyon fontos továbbá, hogy működésünk és céljaink során kiemelt figyelmet fordítunk a fenntarthatóságra, melyhez nagymértékben hozzájárul, hogy európai hálózatunkat több mint fél éve 100%-ban megújuló energiával működtetjük” – mondta el Read.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

BuildEXT: magyar vállalat Európa top 10 BIM-szolgáltatója között

sze febr 23 , 2022
ShareTweetPinShareEurópa legjobbjai között jegyzi a Construction Tech Review legfrissebb iparági rangsora a BuildEXT Kft. Egyedüli régiós vállalatként kapott helyet a BuildEXT Kft. a Construction Tech Review pítőipari magazin „TOP 10 BIM Solutions Providers in Europe 2022” szakmai rangsorában. A vezető globális építőipari magazin 2022-es iparági listáján a BuildEXT olyan meghatározó, […]
BuildEXT

És még ez is...