Nem lennél most az Adevinta Classified Media Hungary Kft. helyében

Gazdasági VersenyhivatalA Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot folytat a Használtautó.hu és a Jófogás.hu weboldalakat üzemeltető Adevinta Classified Media Hungary Kft.-vel szemben, mert az autókereskedők számára kialakított kedvezményrendszere és szolgáltatásai alkalmasak lehetnek a versenytársak kiszorítására. A versenyhatóság a napokban jelentős számú gépjármű-kereskedőt keres meg, hogy felmérhesse a kedvezményrendszerrel kapcsolatos tapasztalatokat. A kevesebb versenytárs jelenléte a fogyasztók számára is hátrányos lehet, mivel így a piac szereplői kevésbé érdekeltek alacsonyabb árak alkalmazásában, illetve a szolgáltatásaik fejlesztésében. A versenyhatóság a közlemény szerint helyszíni kutatást is tartott az Adevinta Kft. székhelyén.

(Egy szimpatikus pr tanácsadó kérésére kiegészítjük a hírt: a GVH azt vizsgálja hogy az Adevinta Classified Media megsértette-e a versenytörvényt. Nem csak az derülhet ki, hogy igen, megsértette, de ara is juthat a hatóság, hogy a cég ártatlan a vizsgálat tárgyában. A -szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Állandósult a távmunka átmeneti szabályozása

sze dec 15 , 2021
Törvényi szintre emelte az Országgyűlés a veszélyhelyzet idejére hozott kormányrendeleti intézkedéseket a többi között a távmunkával kapcsolatban is. A szabályozás a korábbinál szélesebb körben biztosít lehetőséget a távmunkára a versenyszférában. A minimálbér januári megemelésével a távmunkában dolgozóknak számla alapú elszámolás nélkül, átalánydíjként kifizethető költségtérítés összege is ötödével nő. A törvényi […]

Friss, ropogós