Készülnek a labdarúgó-világbajnokságra az adathalászok

stadionAz online csalók minden nagyobb eseményt kihasználva, kifinomult és teljesen megtévesztő weboldalakat hoznak létre. Jelen esetben a világbajnokság, a szponzorok és a partnerek weboldalainak másolatával próbálják megszerezni a felhasználók személyes adatait — figyelmeztet a Kaspersky. Nem árt vigyázni, hiszen néhány adathalász weboldal valóban teljesen meg tudja téveszteni a még sokat látott felhasználót is, hiszen a saját URL-je „https”-el kezdődik, ahol az „s” jelentése egyenlő a „biztonsággal”, de ennek az oka csak annyi, hogy a kiberbűnözőknek sikerült megvásárolni egy érvényes SSL-t a hitelesítő hatóságoktól.

„A vállalat csak Brazília területén naponta 50-60 új adathalász domaint azonosított az elmúlt időszakban, amelyek gyakran igen kifinomultak és összetettek voltak” – mondta Fabio Assolini, a Kaspersky Lab Global Research és Analysis Team vezető biztonsági kutatója. Sajnos abban az esetben, ha a bűnözők törvényes SSL tanúsítványt használnak, könnyű szerrel megfertőzhetik a felhasználó számítógépét. Az egyik ilyen átverés Brazília területén fertőz, ahol a felhasználók gyakorta találkoznak olyan üzenetekkel, amelyekben értesítik őket, hogy jegyet nyertek a labdarúgó-világbajnokságra. Azonban ha a felhasználó rákattint a linkre, hogy kinyomtassa a nyeremény jegyet, a link egy digitálisan aláírt trójai programhoz juttatja el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A nagy akarás ellenére egyelőre kevés ügyet lehet intézni elektronikusan

sze máj 28 , 2014
A jövőben várhatóan egyre fontosabbá válik az elektronikus ügyintézés, így meg kell erősíteni ezt a rendszert – mondta Deák Rita, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa a kormányablakok kialakításához kapcsolódó informatikai fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatóján. A miniszteri biztos kifejtette: a kormányablakokat nagyrészt uniós forrásból, több mint 30 milliárd forintból hozták […]

Friss, ropogós