Hackerpalántákat vettek őrizetbe a DIICOT ügyészei

Közintézmények informatikai rendszere elleni támadás, ezek honlapja nyitó oldalának megváltoztatása miatt vettek őrizetbe a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei két fiatalt. A Vâlcea, illetve Krassó-Szörény megyei illetőségű elkövetők egyike 17, a másik 18 éves.

A DIICOT ügyészei szerdán végeztek házkutatást a hackerek otthonában, miután felmerült a gyanú, hogy a két fiatal 2016-tól kezdve informatikai rendszereket tört fel, adatokat módosított és törvénytelen műveleteket végzett számítógépes programok révén. Az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó (Ddos), a weblapok nyitó oldalát megváltoztató (deface) támadásokat a hackerek magukra is vállalták. A támadások egy része közintézmények informatikai rendszereit vette célba. A házkutatások során az ügyészek több számítógépet, adathordozót, okostelefont lefoglaltak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A szülők harmada szerint jó ötlet egy hét éves gyereket okostelefonnal lekötni

pén aug 25 , 2017
Az Euronics felmérése szerint minden harmadik válaszadó elfogadhatónak tartja, hogy már a hétéveseknek is legyen saját okostelefonja, tablete vagy számítógépe, de ezzel együtt a többség mégis úgy gondolja, hogy inkább 13-15 éves kor között vásárolna először efféle digitális eszközöket a fiataloknak. Sokan tehát már az első osztályt saját tablettel kezdik, […]

Friss, ropogós