500 miliós támogatás az egyetemi startup-programnak

HSUPA második félévben mintegy 180 egyetemi startup-projekt indulhat el a Nemzeti Innovációs Ügynökség (NIÜ) több mint fél milliárd forintos támogatásával a Hungarian Startup University Program (HSUP) elnevezésű programban.

A NIÜ a közleményében azt írta, az ügynökség felsőoktatásban résztvevőknek szóló programja évente mintegy 4200 egyetemistát szólít meg. Újdonság, hogy a félév során legjobban teljesítő tizenöt csapat tagjai fejenként egymillió forintos kiemelt ösztöndíjban részesülnek. A legígéretesebb csapatok pedig az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójával (EFOTT) egybekötött DemoDay-en mutathatják be innovációikat a befektetőknek és nyerhetnek el akár húszmillió forintos támogatást az elinduláshoz – ismertette az ügynökség. A tájékoztatás szerint ebben a hónapban lezárul a mentor matchmaking, azaz minden HSUP csapat választ magának egy tapasztalt, piaci szemlélettel rendelkező mentort, akivel elkezdik a közös munkát. Míg tavaly 72, idén 94 mentorral indult a félév.

Idén kétszázzal nőtt a jelentkező hallgatók száma, ezzel a HSUP-ban az elmúlt négy évben már több mint 14 ezer hallgató vett részt. A 2023/24-es tanévben mintegy 533 millió forintból megvalósuló HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók. Az első félév végén a vizsga mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről egy rövid bemutatóanyagot készítenek, amelyen – a második félévben – egyetemük javaslatára és a NIÜ anyagi támogatásával dolgozhatnak. A második félévet is elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket, és az elkészült termékük kezdő verzióját akár befektetők előtt is bemutathatják az EFOTT-tal egybekötött DemoDay-en.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

E-jegyrendszerper: Csak az ügyvédek nyertek

pén márc 8 , 2024
ShareTweetPinShareTíz év után véget ért a budapesti e-jegyrendszerper: a nemzetközi választottbíróság döntése nyomán 5 950 000 eurót fizet a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) a német Scheidt & Bachmann cég, amiért olyan szerződésszegést követett el, amely miatt a BKK jogszerűen mondta fel a 2014-ben aláírt vállalkozási szerződést. A BKK azt közölte, […]
A hamvába holt e-jegyrendszer-szerződés aláírása

És még ez is...