Az EU segít Ukrajnának a kibertámadások elleni védekezésben

putyin orosz hackerekAz Európai Unió oktatóközpontot hozott létre Kijevben, hogy segítse az ukrán fegyveres erők kibertámadás elleni felkészülését – közölte az unió külügyi szolgálata.

A közlemény szerint az Európai Békekeretnek nevezett programon belül Ukrajnának nyújtott támogatás részeként az EU az oktatóközpont működéséhez szükséges berendezéseket, különleges számítógépes szoftvereket és hardvereket biztosította. Az Európai Békekeret teszi lehetővé az EU számára, hogy olyan projekteket finanszírozzon, amelyek célja az unión kívüli országok, valamint a regionális és nemzetközi szervezetek “katonai és védelmi kérdésekkel kapcsolatos kapacitásainak megerősítése”.

A támogatással Ukrajna “kiépítheti és továbbfejlesztheti fegyveres erőinek kibervédelmi kapacitásait az információs rendszerekbe való behatolások felderítése, a kibertámadások kezelése és a kiberbiztonság területén meglévő általános képességek megerősítése érdekében”. A központ “képzési környezetet biztosít az ukrán kibervédelmi szakemberek gyakorlati készségeinek teszteléséhez és megerősítéséhez reális virtuális forgatókönyvek és valós idejű szimulációk révén, amelyek segítenek gyorsabban és hatékonyabban azonosítani, nyomon követni és kivédeni a jövőbeli kibertámadásokat”.

Az EU 2021. december 15-én az Európai Békekeret keretében fogadott el egy 31 millió eurós támogatási programot az ukrán fegyveres erők segítésére, és ennek része a kibervédelem is. Az unió a mostanra elkészült oktatóközpont működtetésével, valamint biztonsági szoftverek és hardverek biztosításával támogatja az ukrán kommunikációs és kiberbiztonsági parancsnokságot.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Közzé tették a Twitter tartalomtörlési gyakorlatáról szóló belső levelezést

vas dec 4 , 2022
A Twitterhez az előző vezetés idején mindkét politikai oldal rendelkezett eléréssel, de vállalat alkalmazottai túlnyomóan az egyik oldalhoz tartoztak, ezért a baloldal irányában sokkal nagyobb volt a nyitottság. A közösségi média korábbi működési gyakorlatáról szóló belső levelezését Elon Musk egy újságírónak, Matt Taibinak adta át, aki azt saját csatornáján tette […]
Elon Mussk - Twitter

És még ez is...