A Windows-szoftverek biztonsági rését kihasználva kémkedtek a NATO ellen

hackerOrosz hackerek a Microsoft Windows operációs rendszerek egyik biztonsági rését kihasználva kémkedtek több nyugati kormány, valamint a NATO és Ukrajna ellen – írta kedden a The New York Times című amerikai napilap az iSight Partners nevű, dallasi székhelyű biztonsági cég friss jelentésére hivatkozva. A hírről szintén beszámoló BBC brit közszolgálati adó szerint egyelőre nem tudni, milyen adatokhoz férhettek hozzá a számítógépes kalózok, a jelentés készítői azonban azt feltételezik, hogy az ukrajnai helyzettel kapcsolatos értesülések után kutattak.

A NATO szeptemberi walesi csúcstalálkozója alatt például az ukrán kormány és legalább egy amerikai szervezet számítógépeit törték fel. A célpontok között európai energetikai, telekommunikációs és hadiipari vállalatok is voltak, de egyebek mellett a pozsonyi Globsec biztonságpolitikai fórum résztvevői ellen is kémkedtek – derült ki a jelentésből. Bár az iSight Partners szerint az orosz hackerek már jóval korábban is aktívak voltak, a szóban forgó “nulladik napi támadások” csak idén augusztusban kezdődtek.

A Microsoft közölte, hogy kijavítja a hibát. Az informatikai óriásvállalat egyik szóvivője elmondta, hogy kedden automatikus frissítést adnak ki a Windows Vista, a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 8.1 operációs rendszerekre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Két új szilárdtinás a Xeroxtól

csü okt 16 , 2014
A Xerox két új, környezetbarát, szilárdtintás nyomtatót kezd árusítani Magyarországon. A ColorQube 8880 és 8580 fejlesztői azt tűzték ki célul, hogy a termelékenység és az optimális színteljesítmény megtartása mellett jelentősen csökkentsék a berendezés szén-dioxid kibocsátási szintjét. A ColorQube 8880 – más szilárdtintás nyomtatókhoz hasonlóan – a színes oldalakat három kategóriába […]