Gyurcsány is az ingyenes interneteléréssel eteti a népet

9

Gyurcsány FerencA Gyurcsány Ferenc vezette párt digitális Magyarországot, digitális rendszerváltozást szeretne és alapjoggá tenné az internetelérés lehetőségét – mondta a párt elnöke. Gyurcsány szerint ingyenesen vagy jelképes összegért kell mindenki számára biztosítani legalább egy olyan sávszélesség elérését, amelyik alkalmas arra, hogy a felhasználók megnézhessék leveleiket vagy betölthessenek egy híroldalt. Szerinte 10-15 év alatt általánossá lehet tenni, hogy valamennyi településen megjelenjen a szélessávú elérés lehetősége, a köztereken és a közösségi közlekedés járművein legyen ingyenes wifi.

Hangsúlyozta, nem ért egyet azokkal, akik szerint a gyermekeknek ma már nem kell megtanulni kézzel írni, de azt javasolta, hogy a hittan és erkölcstan órák helyett kötelező tantárgyként vezessék be a gépírás oktatását. A digitális tudástömeg használata viszont nem külön tantárgyat igényel, inkább arra kell törekedni, hogy a teljes iskolai oktatás használja ezt a tudáskincset – nyomatékosította véleményét. Nem kell leszedni a jelenlegi táblákat és kidobni a krétát, de fel kell tenni intelligens táblákat és lehetővé kell tenni, hogy legalább a rászoruló gyermekek kapjanak a tanuláshoz laptopot — mondta.

Vélemény
A magyar politikusok fejében az elmúlt év végi tiltakozásokból az szűrődött le, hogy ha az internetelérés drágulása tiltakozást vált ki, akkor az olcsóbb, vagy akár ingyenes internetelérés nyilvánvalóan növeli a szavazók számát. Nem is teljesen logikátlanul, hiszen a rezsicsökkentés “sikere” alátámasztja ezt. A normális, felelősségteljes politika azonban valami egészen más: olyan gazdaságpolitikát kellene folytatni (illetve ellenzékben követelni), amelyben az emberek megkereshetik a normális élethez szükséges összeget, ahol nem kell a falatot megvonni ahhoz, hogy jusson internetre. Ismerve a valóságot, esély nincs arra, hogy ne az oktatástól, az egészségügytől, vagy más, kevésbé fontos területektől vonjanak el forrásokat, amiket azután szétosztogathatnak.
-szerk-

9 thoughts on “Gyurcsány is az ingyenes interneteléréssel eteti a népet

 1. Akarták de nem engedtétek! Hallgattatok orbán bül bül szavára,aki átvert benneteket!

 2. A hat évtized alatt az emberek biztonságban voltak,amit ma nem lehet elmondani!

 3. gépírás, kötelezően? olvasni oszt minek, csak egy jó felolvasó progi kell.
  (btw "jólmenő" budai sportsuli interaktív táblája áll május óta, mert hozzá tartozó gépet nincs pénz javítani.)

 4. Szerintem jó az internet de először rakják rendbe az egészségügyet segítsenek a becsapott embereknek, ki mászni a slamasztikából, ! aztán a végén mikor már minden remekül működik, jöhet uram az internet!!

 5. Azt ajánlja fel ami már megvan.Sőt tudatni kéne vele,hogy skypon ingyen lehet beszélni akárkivel akárhova.Ezt is bele vehetné a programjába.

 6. akkor inkább én a Mogács Dánielre szavazok, mert ő örök életet és ingyen sört ígér, meg beszélt a jónőfelfogó gátról is valamit

 7. A hozzátok hasonló [email protected]ányok terjesztik a világban, hogy Magyarországon nincs "sajtószabadság".

  Szégyelljétek magatokat, és takarodjatok el a balfenékre a moderálási gyakorlatotokkal.

  Még a 168óránál, meg a Népszavánál sincs ilyen " várakoztató" [email protected]ánymenet.

  Húzzatok el a balfenékre …

 8. Jaah …

  Aztán jön az IMF, és mindent visszacsinál …

  Köszi, elég volt a baloldal hat évtizednyi ígérgetéseiből, és kísérletezéséből …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Él, vagy visszaél az elállási joggal a globalplaza.hu?

vas dec 13 , 2015
A webáruházak többsége jól felkészült a vásárlásokra, a rendelések leadása egyszerű, a fizetés biztonságos és a szállítás is jól nyomon követhető, ugyanakkor a 14 napos elállási jogot tekintve sok áruház nem vásárlóbarát a globalplaza.hu vásárlókat segítő portál összegzése szerint. A portál az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette azt is: a vásárlók […]

És még ez is...