Él, vagy visszaél az elállási joggal a globalplaza.hu?

globalplazaA webáruházak többsége jól felkészült a vásárlásokra, a rendelések leadása egyszerű, a fizetés biztonságos és a szállítás is jól nyomon követhető, ugyanakkor a 14 napos elállási jogot tekintve sok áruház nem vásárlóbarát a globalplaza.hu vásárlókat segítő portál összegzése szerint. A portál az MTI-hez eljuttatott közleményében ismertette azt is: a vásárlók tájékoztatása sokszor nem részletes a honlapokon, a kiszállított csomaghoz mellékelt dokumentumok a legtöbb esetben hiányosak, és olyan is előfordult, hogy maga a webáruház sem volt tisztában azzal, mi a teendő elállás esetén.

A portál jelezte, új “szolgáltatással” jelentkezik, próbavásárlások során tesztelik és három fő témakör szerint értékelik az ország webáruházait, a tapasztaltakat pedig közzéteszik honlapjukon. A globalplaza.hu csapata maga választja ki a tesztelésre szánt áruházakat, a legkisebb online boltoktól egészen az óriás webshopokig, majd a rendeléstől a kiszállításon át a visszaküldési folyamatig, azaz az elállási jog gyakorlásáig több mint hetven megegyező szempont alapján értékeli azokat. A tesztek különlegessége, hogy a termékeket minden esetben visszaküldik, “élnek” a törvény adta elállási jogukkal, mert a termék visszavétele során mutatkozhat meg a problémakezelés minősége – közölték. (Meg ugye így olcsóbb is. A-szerk- megj.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ingyenwifi a temetőkben

vas dec 13 , 2015
A The Moscow Times internetes hírportál információi szerint a wifi segítségével a moszkvai temetők látogatói online információkat találhat majd a három helyszínen végső nyugalomra helyezett személyekről, az ott található történelmi emlékművekről, letölthető lesz a temető térképe is. “Ezek a sírkertek olyanok, mintha kültéri múzeumok lennének” — mondta el Lilja Lvovszkaja, […]