Ösztöndíjprogramot indított a Huawei az Óbudai Egyetemen

Jason Hszie, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója, Kovács Levente rektor és Vu Csiang, a CECZ Közép-Európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) együttműködési megállapodást ír alá a Huawei Technologies Hungary és az Óbudai Egyetem közös sajtótájékoztatóján az egyetem Bécsi úti kampuszán 2021. május 16-án. MTI//Szigetváry ZsoltTöbb tízmillió forintos ösztöndíjprogramot indított a Huawei Technologies Hungary az Óbudai Egyetemen — közölte a társaság.

A Huawei SEEDs Kiválósági Ösztöndíj célja, hogy ösztönözze a napenergia hasznosításához, valamint az 5G ipari felhasználásához kapcsolódó egyetemi-hallgatói kutatási projekteket. Az ösztöndíjprogramban hallgatók, hallgatói csapatok és mentor tanárok vehetnek részt. A hallgatói projektek olyan jövőbe mutató technológiai kutatásokra fókuszálnak, mint a digitalizált energiahatékonysági megoldások, különösen a napenergia ipari hasznosítása és az energiatárolás, valamint az 5G-technológia energiafelhasználásának csökkentése, megújuló energiával való hatékony működtetése. A virtuális- és kiterjesztett valóság (Virtual Reality és Augmented Reality), valamint a robotika ipari alkalmazása szintén a kutatási területek között lesz.

Az ipari és egyetemi szféra szorosabb együttműködése, valamint a tudás- és tapasztalatcsere elősegítéséért háromoldalú együttműködési megállapodást is aláírt a Huawei Technologies Hungary, az Óbudai Egyetem és a Czecz Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet. A közlemény idézte Jason Xie, a Huawei Technologies Hungary ügyvezetőjét, aki hangsúlyozta: a megállapodás célja, hogy olyan új megoldásokat fejlesszenek, amelyek segítenek kihasználni az 5G-ben rejlő lehetőségeket az iparvállalatok számára az Ipar 4.0 megoldások magyarországi elterjedése érdekében, különösen a logisztika területén. Az együttműködés magában foglalja az intelligens logisztikai megoldások és közlekedési rendszerek telepítésének elősegítését is.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Felfüggesztik a Magyar Telekom-részvények kereskedését

ked máj 17 , 2022
A Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót tart május 17-én, ezért kedden tíz órától a lezárás szakasz végéig felfüggesztik a papírok kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) – közölte a vállalat. Amennyiben a Magyar Telekom által meghirdetett részvény-visszavásárlási aukció záró eredménye a felfüggesztés időtartamának vége előtt nyilvánosságra kerül, akkor a BÉT a társaság […]
Magyar Telekom

Friss, ropogós