Andy Vajna alapította, most felvásárolják

Andy VajnaA svéd Embracer Group AB megállapodást kötött a magyar DIGIC Holdings Kft. megvásárlásáról.

A DIGIC húsz éves múltra visszatekintő, 3D animációs filmstúdió, amelyet Rabb Sándor Alex és a magyar származású hollywoodi producer, Andrew G. Vajna alapított. Az Embracer csoport közel négyszáz fős csapattal bővül az akvizícióval. A DIGIC felvásárlásába a DIGIC leányvállalatai, a DIGIC Pictures Kft. és a DIGIC Services Kft. is beletartoznak. A felvásárlás bizonyos feltételek teljesülése esetén történik meg, többek között, ha a tranzakciót a DIGIC számára hitelt nyújtó pénzintézetek és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jóváhagyják – közölték. A tranzakció értékét nem hozzák nyilvánosságra. A DIGIC irányítását Rabb tovább folytatja. A vállalat világszerte ismertté vált a videojáték-iparban, játékfilmekben és reklámokban használt, többszörösen díjnyertes 3D animációval. Az Embracer csoporton belül a DIGIC a Saber Interactive üzletág leányvállalataként fog működni. A tranzakciót követően a DIGIC megtartja jelenlegi működését – írták. A svéd Embracer Group a globális játékpiac számára számítógépes-, konzolos- és mobiljátékokat fejlesztő és kiadó vállalkozások anyavállalata. A csoport több mint 250 franchise-al rendelkezik, mint például a Saints Row, a Goat Simulator, a Dead Island, a Darksiders, a Metro, a World War Z és a Borderlands. A DIGIC felvásárlásával egyidőben az Embracer Group portfóliója az alábbi stúdiókkal bővült: Dark Horse Comics, Perfect World Entertainment, Shiver Entertainment, Spotfilm Networx.

A DIGIC mintegy nettó 240 millió svéd korona (töb mint 8,5 milliárd forint) árbevételt fog elérni idén, 50 millió korona üzemi eredmény mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

755 milliárd forintos megszorításról döntött a Kormány

csü dec 23 , 2021
Annyira jól áll a költségvetés, hogy 755 milliárd forintos megszorításról kellett döntenie az Orbán Kormánynak. A kormány a jövő évi költségvetés -egyes állami beruházások átütemezésével- 755 milliárd forintos megszorításáról döntött — jelentette be a Pénzügyminisztérium (PM). A kormány már december elején úgy döntött, hogy egyes beruházásokat később valósít meg, ezzel […]
Orbán Viktor

Friss, ropogós