Nagy segítség lehet a NAV új adatszolgáltatási rendszere

NAVJelentős előrelépést hozott a NAV 3.0 rendszer a cégek életében, mivel lehetőséget ad arra, hogy minimalizálják a kézi adatbevitelt a számlakezelésben – és ezzel a hibalehetőségeket is.

A NAV 3.0 rendszer előnyeit csak akkor lehet maximálisan kihasználni, ha a rendszerrel kompatibilis szoftveres megoldásokat használnak.2021. április 1-től a NAV minden számlára adatszolgáltatási kötelezettséget vezetett be, függetlenül annak értékhatárától vagy vevőkörétől. Ez a vállalatok napi ügymenetében is számtalan változást hozott. Az adatszolgáltatási kötelezettség bevezetésével párhuzamosan elérhetővé vált a NAV 3.0 rendszere, mely számos új hatékonyságnövelő funkciót kapott, lehetővé vált például a számlafeldolgozást segítő adatok bevitele. A bejövő számlák kezelése hagyományosan jelentős probléma- és hibaforrásnak számított a cégek életében. Kihívásokat jelentettek a követhetetlen számlaengedélyezési folyamatok, a különböző struktúrájú számlákból való adatkinyerés vagy a manuális számlafeldolgozás, iktatás és kontírozás. A NAV 3.0 komoly lehetőséget nyitott meg a cégek számára a kézi adatrögzítés minimalizálásával, ugyanakkor ennek előnyeit csak azok a vállalkozások tudják maximálisan kihasználni, amelyek olyan számlaiktató szoftvereket használnak, amelyek kompatibilisek a NAV tavaly elindult új rendszerével. Sokféle ilyen program van a piacon, a döntésnél pedig érdemes olyan rendszert keresni, amely képes az alábbi hat területen segíteni a vállalkozások munkáját:

1. Kompatibilitás a NAV 3.0 rendszerrel.
2. Papíralapú és elektronikus számlák együttes kezelése.
3. Átlátható rendszert és testre szabható munkafolyamatok.
4. Az it- és adatbiztonság garantálása.
5. Egyszerű számlabefogadás és számlaellenőrzés.
6. Átlátható aktázás, költséghatékony digitális tárolás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kína megtisztítja a kiberterét

pén jan 28 , 2022
A kibertér „megtisztítását” célzó kampányt hirdetett a kínai internetfelügyelet. A Kínai Kibertér Felügyelet a Kínában népszerű WeChat közösségi hálózaton működtetett hivatalos oldalán tette közzé a kampányt ismertető közleményt. Az egy hónapon át tartó kampány során, mely javarészt a jövő héten kezdődő kínai holdújévi ünnepkör időszakával esik egybe, tartalomszolgáltató internetes platformokat […]
Kína

És még ez is...