Érdemben javult a bankrendszer digitalizáltsága

 Szombati Anikó, az MNB ügyvezető igazgatójaA járvány pozitív hatása, hogy érdemben javult a bankrendszer digitalizáltsága, főleg a banki termékek online elérésében – jelentette ki Szombati Anikó, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója. Hozzátette: jelentősen javult az ügyfelek digitális elérése, ötből négy ügyfél használ digitális megoldásokat. Komoly előrelépésnek nevezte, hogy a bankok tovább bővítették a digitálisan teljeskörűen igénybe vehető termékek körét, és hogy jelentős fejlesztések voltak a befektetési termékek területén is. A szektor fele szerint már kimutatható a digitalizáció költségcsökkentő hatása – ismertette. A bankszektorban a digitalizáció stratégiai fontosságúvá vált, ugyanakkor a gyorsuló digitalizáció jelentős kiberbiztonsági kihívásokat is jelent. Fontosnak nevezte, hogy a növekvő digitális ügyfélkör is fokozott védelem alá kerüljön a jövőben. Késik a digitális átállás globális szabályozói lekövetése.

Idén először vizsgálták a biztosítók digitalizációs szintjét is, ami közepes lett, mind a termékek, mind a működést támogató háttérrendszereket digitalizálták már. Hozzátette: a kutatás szerint a biztosítók belső folyamatai digitalizálásában és automatizálásában azonban nagyobb fejlődés szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hibrid felhővel erősít a T-Systems

vas máj 30 , 2021
Új szolgáltatással bővült a T-Systems budapesti adatközpontja, ahol 2021-től biztosítják a hibrid felhő infrastruktúrát, vagyis a lokális adattárolást a publikus felhő minden előnyével – közölte a vállalat. A T-Systems lehetővé teszi, hogy az adatközponti hátterű alkalmazások különböző operációs rendszert használó asztali és mobileszközökön is külön kódolás nélkül működjenek – mondta. […]
szerver